HANG ETTER:  Calle Halfvarsson har sluppet litt her  - men hang som en klegg bak Petter Northug på fristildelen av dagens duathlon. Foto: Bjørn Langsem
HANG ETTER: Calle Halfvarsson har sluppet litt her - men hang som en klegg bak Petter Northug på fristildelen av dagens duathlon. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Halfvarsson lurt av Northug:- Jeg er utrolig skuffa

Trodde Northug var sterkere.

FALUN (Dagbladet): Det svenske håpet Calle Halfvarsson var uheldig og måtte bytte stav da alt ble avgjort.

Det gjorde at svensken hang etter da Dario Cologna sprengte feltet med et rykk i bånn av Mördarbacken før Vylegsjanin  avgjorde inne på oppløpet.

Lurt av Northug Under fristildelen avløpet så vi en overraskende defensiv Halfvarsson. I stedet for å ligge framme i feltet - hang han på Northug som en klegg i nesten fem kilometer.

Og Northug gjorde jo som han pleier på fellestart: Lå bakerst i feltet og «slappet av».

Etter løpet forteller Halfvarsson at det var et bevisst valg å følge Northug - han trodde det var taktisk smart.

- Jeg trodde litt vel mye på ham i dag. jeg trodde Petter skulle henge med der framme, men han manglet energi da det skulle avgjøres. Jeg er utrolig skuffa. Det er viktige sekunder jeg mister der. Jeg er for langt bak når Dario stikker og da blir det tøft når de foran meg ikke greier å henge med, sier Halfvarsson etter løpet.

Skuffet Det var et skuffet hjemmehåp. Igjen følte 25-åringen at formen var der, men at noe gikk galt da alt skulle avgjøres.

Didrik Tønseth var i nærheten av Calle da staven gikk i stykker. Men svensken ville ikke skylde på noen andre enn seg selv:

- Det er selvforskyldt. Jeg sparket i den etter jeg snubler. Det er bare min skyld, sukker svensken.