Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halfvarsson mener den norske dominansen ikke er bra for langrennssporten

- Håper ikke det blir like mye rødt på pallen i OL.

FOR MYE? Svenske Calle Halfvarsson mener at den norske dominansen i langrennssporet ike er bra for sporten. Foto: AP Photo/Jens Meyer
FOR MYE? Svenske Calle Halfvarsson mener at den norske dominansen i langrennssporet ike er bra for sporten. Foto: AP Photo/Jens Meyer Vis mer

Calle Halfvarsson gratulerer de norske langrennsløperne, men mener at den store norske dominansen i Tour de Ski ikke er så bra for sporten.

De norske kvinneløperne tapetserte seierspallen i kvinneklassen på toppen av slalåmbakken i Cavalese med Therese Johaug på topp.

I herreklassen vant Martin Johnsrud Sundby foran Chris Jespersen. Petter Northug endte på fjerdeplass, mens beste svenske var Halfvarsson på 9.-plass.

- Det er bare å gratulere de norske løperne. De er veldig bra, men kanskje er ikke den store dominansen så bra for sporten, sier Halfvarsson til expressen.se.

De norske løperne har dominert langrennssporten de siste årene, og denne vinteren ble det norsk suksess også i Tour de Ski. Da seieren endelig kom, gjorde nordmennene rent bord.

- Bredden blant de beste i norsk langrenn er fantastisk stor, men med tanke på interessen for sporten kan det kanskje bli for mange nordmenn i toppen. Likevel er det morsomt for dem at de endelig lykkes i Tour de Ski, for der har de ikke vunnet sammenlagt tidligere, sier Halfvarsson.

- Tror du det blir like mye rødt på seierspallene i OL?

- Det håper jeg virkelig ikke.

(NTB)