FULL KONTROLL: Petter Northug sier Calle Halfvarsson drømmer dersom han tror han holdt på å gå fra i siste stigning på stafetten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FULL KONTROLL: Petter Northug sier Calle Halfvarsson drømmer dersom han tror han holdt på å gå fra i siste stigning på stafetten. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Halfvarsson mener Northug holdt på å slippe i siste bakke

- He's a kid with a dream, svarer Petter.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Svenskenes ankermann Calle Halfvarsson gjorde et siste forsøk på kvitte seg med Petter Northug i den siste bakken før inngangen på stadion i Tesero, men han kom seg ikke unna.

Etterpå mente svensken på SVT at Northug holdt på å miste kontakten.

- Det er ikke langt unna at jeg får Petter til å slippe i siste bakken. Dette er et steg framover, sa Halfvarsson.

- Da har han fortsatt guttedrømmer, svarer Petter Northug.

Glade for at Halfvarsson var anker
For nordmannen viste jo egentlig ganske tydelig at han ikke holdt på å slippe, da han bykset opp på siden av svensken, så seg litt over skulderen, før han falt tilbake i ryggen hans.

- Jeg vurderte å stikke, men så tenkte jeg at det var greit å være nummer to inn på oppløpet og avgjøre det der. Et lite millisekund tenkte jeg på å stikke over kulen, forteller Petter Northug.

- Svenskene setter seg selv i den posisjonen, at de får sølv, som sagt, vi er glade for at Calle gikk på siste.

- Han sier fortsatt at han kan slå deg i en spurt?

- Han sier jo det foran hver etappe. «He is a kid with a dream».

Tror han legger opp før han taper
Tidligere fortalte Northug at han heller ville slå Calle Halfvarsson på oppløpet, fordi det svir litt mer.

Faktisk tror Northug det kan bli vanskelig for svenskene å rekke å slå ham i en spurt før han legger opp.

- Det tror jeg blir vanskelig. Men så lenge jeg syns det er artig å slå dem, så legger jeg ikke opp. Jeg må gå VM i Sverige i hvert fall, sier han til Dagbladet, med henvisning til Falun 2015.

- Hvem vil du råde svenskene til å sette på siste etappe, da?

- De må finne noen talenter i de svenske skogene, som har taktomslag og toppfart. Det er det viktigste på etappen, sier Northug.

Viktig å se sterk ut
Han fikk en enkel reise fram til avslutningen på stafetten, ingen andre gjorde noe stort forsøk på å riste ham av seg før den tid.

- I dag handler det ikke så mye om det fysiske, det blir mer den mentale krigen. Å gå mentalt riktig og se sterk ut. Å prøve å ligge i riktig posisjon, sier Petter Northug.

Han mener han trolig har vært bedre i spurten, i fristil, enn han er nå.

- Jeg treffer veldig bra i stor fart nå, og jeg hadde flere gir på oppløpet i dag. Jeg slår om på vei inn på oppløpet, men så kan jeg bare sette på cruise-kontrollen. Jeg tror ikke jeg kan treffe så mye bedre, jeg kan kanskje bli bedre på noen småting, over kuler og sånne ting, og i klassisk er det forbedringspotensiale i spurten. Men i fri føler jeg at jeg har kontroll, mener Northug.