Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halfvarsson om den norske dominansen: - Det har jo vært helt jævlig å se hvordan det har sett ut

Har vært syk i åtte uker.

TILBAKE IGJEN: Calle Halfvarsson likte ikke sofaen da de norske gutta herjet som verst. Nå er han tilbake i verdenscupen igjen.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpix
TILBAKE IGJEN: Calle Halfvarsson likte ikke sofaen da de norske gutta herjet som verst. Nå er han tilbake i verdenscupen igjen. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Federico Pellegrino klarte det ingen andre utenlandske menn har klart denne sesongen, å ende øverst på pallen i et verdenscuprenn i langrenn. 

Det var blant andre svenske Calle Halfvarsson fornøyd med. 

- Det har jo vært jævlig å se hvordan det har sett ut. Det er ikke noe kult for sporten, det er ikke en gang interessant å se på. Jeg har sittet og knytt neven hjemme i sofaen og tenkt, faen, jeg var så sterk form før jeg ble syk. Hadde jeg enda fått være med, sier Halfvarsson etter at han selv røk ut i kvartfinalen i dag. 

Det hadde gått gjetord om Halfvarssons form i hele sommer og høst, men så ble han syk. 

Lenge. 

Dagens sprintrenn i Davos var verdenscupdebuten i år. 

- Jeg har knapt trent på sju, åtte uker, så da skal man være fornøyd at man går videre her i dag. Og så tar jeg meg nesten videre til en semifinale også, sier han.

- Åtte uker uten trening høres ikke lovende ut for resten av sesongen heller?

- Det er hardt, ja. Det er tøft. Når det gikk mot tredje, fjerde uka med sykdom tenkte jeg at sesongen er kjørt. Og det er den jo også i den totale verdenscupen, men jeg tror absolutt at jeg kommer tilbake. Sånn det kjennes ut nå så virker det ikke som om jeg trenger så mye trening for å henge med heller, sier han.

Halfvarsson er uvanlig glad for en løper som akkurat har røket ut av en sprint. Lettet over at han henger så bra med toppløperne selv etter all motgangen denne sesongen.

Og nå værer han at også Tour de Ski er innenfor rekkevidden hans.  

- Det er vanskelig å si nå, det begynner å nærme seg det også. Hvis du spør meg om hvordan formen er nå på en skala fra en til ti, ville jeg sagt at den er en svak treer. Den må nok opp på sju, åtte om jeg skal ha noe i Tour de Ski å gjøre, sier han, men er klar på at han ikke trenger å ende der for å gi de norske gutta litt juling utover vinteren. 

- Om jeg kommer opp til seks på den formskalaen blir det slutt på den norske dominansen.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media