Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Halfvarsson om Northug: - Han lever på gamle resultater. Det kommer han sikkert til å gjøre i et år eller to til

Men svensken håper Northug kommer tilbake for fullt. 

I PETTERSSONS TRØYE: Petter Northug og Emil Iversen sjekket oppløpet på skistadion i Lahti i dag. Northug med Teodor Petterssons navn på sin vest. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
I PETTERSSONS TRØYE: Petter Northug og Emil Iversen sjekket oppløpet på skistadion i Lahti i dag. Northug med Teodor Petterssons navn på sin vest. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Det er første ordentlige dag av ski-VM i Lahti, og svenskene holder pressekonferanse med de to sprintlagene sine.

Sju utøvere står oppstilt foran et VM-ivrig skandinavisk publikum, det er minst fire direkte-sendinger som viderebringer svenskenes tanker om åpningsrennene.

Mest omtalte tema: Petter Northug.

Tidligere på dagen har Northug tatt på seg en norsk trøye med navnet Pettersson på brystet. Trøya er et feiltrykk som havnet i den norske posen med utøvertrøyer.

Northug harsellerer med det svenske medaljehåpet på stadion. Selvsagt blir det tema på pressekonferansen.

- Jeg antar at det var litt tøys, så det bryr jeg meg ikke om, svarer Pettersson, før det er Calle Halfvarssons tur til å få Northug-spørsmål.

Samme som alltid

Det fortsetter i de separate intervjuene litt etter fellesseansen også. Northug, Northug, Northug.

- Jo, men sånn er det jo alltid. Det er mye prat om Petter, men det er kanskje forståelig også. Han er den største stjernen selv om han går dårlig, sier Halfvarsson til Dagbladet.

Northug har som kjent gått på en treningssmell som er så alvorlig at han etter et desperat forsøk på å finne VM-formen, vraket seg selv fra den norske troppen i går, og går bare de to distansene han har friplass som regjerende mester på.

Selv i tidenes dårligste VM-form er det altså Petter Northug det handler om på Sveriges pressekonferanse.

- Jo, men han har jo resultater. Han lever på gamle resultater fortsatt, og det kommer han nok til å gjøre både en og to sesonger til, selv om han går dårlig, ler Halfvarsson.

Overtreninga

Selv gjør han absolutt ikke det. Halfvarsson har ingen individuelle mesterskapsmedaljer, og hungrer voldsomt nå.

Men etter å ha gått på en overtreningssmell selv i fjor, har han slitt med sykdom i år. Normalt sett ville han vært en soleklar pallkandidat på torsdagens sprint.

- Nei, jeg vil nok ikke si at jeg er blant favorittene denne gangen, sier Halfvarsson.

Og kanskje nettopp på grunn av sin egen overtreningshistorie, føler han også litt med Northug nå.

Alle de verbale kanonadene Northug har sendt i vei mot ham opp gjennom årene er glemt i noen minutter. Han vet hvordan det er å ikke finne formen inn mot mesterskap.

- Det er tøft det der, når man blir sterk på sommeren og blir ovepeppet inn mot sesongen. Jeg vet jo selv hvordan det var for meg i fjor, og kanskje det var noe liknende for ham i år. Man går litt over grensa når man er sterk, i fjor sommer kjentes det ut som om jeg ikke hadde noen grenser, men alle har de grensene et sted, forteller han.

- Tror du Petter kommer tilbake?

- Ja, jeg vet ikke riktig. Jeg håper han gjør det, men han blir ikke yngre han heller. Det er tøft. Jeg er veldig fornøyd med at jeg kunne ta meg tilbake fra den situasjonen jeg var i fjor. Det er veldig tøft, for man føler seg veldig dårlig. Men når jeg lykkes med det, hvorfor skulle ikke han kunne gjøre det?

Herrenes sprint, der både Halfvarsson og Northug skal gå, er torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling