Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Halfvarsson om Northug: 
- Blir bare dumt når han har vært så dårlig selv

Vil ikke håne nordmannen.

DEN GANG DA: Petter Northug har slått Calle Halfvarsson et par ganger, som her i VM i Val di Fiemme for fire år siden. Nå er styrkeforholdet litt annerledes, skal man tro svensken. Foto: NTB Scanpix/Fredrik von Erichsen/dpa
DEN GANG DA: Petter Northug har slått Calle Halfvarsson et par ganger, som her i VM i Val di Fiemme for fire år siden. Nå er styrkeforholdet litt annerledes, skal man tro svensken. Foto: NTB Scanpix/Fredrik von Erichsen/dpa Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug lar sjelden muligheten gå fra seg til å erte opp Calle Halfvarsson, og sånn har det vært med svensken i flere år allerede.

Men når Expressen i et større intervju i dag gir Halfvarsson muligheten til å stikke tilbake mot formutslåtte Northug, kommer det ingenting. Eller, nesten ingenting, da.

- Nei, det er jo å slå noen som allerede ligger nede, sier svensken til avisa.

- Petter er fortsatt den største fiksstjernen, men han har jo ingen resultater å vise til. Det føles bare ekkelt å rakke ned på en løper som ikke engang er med for fem øre. Og jeg har vanskelig for å se for meg at Petter selv føler for å hetse andre nå som han ikke har prestert bedre selv, sier Halfvarsson.

- Ikke lært noe

Northug var imidlertid ikke langt unna å gjøre nettopp det da Calle Halfvarsson tapte stafetten for Norges ankermann Finn Hågen Krogh i Ulricehamn.

- Jeg så stafetten, og det er ikke smart å legge seg først inn på stadion. Det var ikke noe sjokk at det var Calle som gjorde det. Finn har lært leksa si, og han som kjørte for Sverige har tydeligvis ikke lært noe som helst siden forrige gang på sisteetappe, sa Northug etterpå.

- Jeg ser på det på denne måten: Det er jo ikke morsomt å håne noen som er dårlig, det er jo meningsløst. Derimot hakker man gjerne på noen som er god. Så de ser vel på meg som en trussel, svarer Calle Halfvarsson nå.

Må ta seg sammen

Han legger til at han fortsatt ser på Petter Northug som den største stjernen i sporten, og regner med at han forblir det sesongen ut, selv om han ikke skulle få det til i Lahti.

- Men det blir jo bare dumt når han har vært så dårlig selv, sier Halfvarsson til Expressen.

- Han er nødt til å ta seg selv i kragen. Fortsetter han som dette, ødelegger han posisjonen han har, mener 27-åringen.

I Lahti får han fort muligheten til å måle krefter med Finn Hågen Krogh igjen, på en stafett Petter Northug allerede har gitt opp på egne vegne. Men overfor Expressen medgir Halfvarsson at han ikke vil gå sisteetappe om han ikke føler seg i knallform.

Herrestafetten i VM er fredag 3. mars.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling