FRUSTRERT: Calle Halfvarsson var frustrert etter den første dagen av Toppidrettsveka. Her sammen med erkerivalen Petter Northug.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRUSTRERT: Calle Halfvarsson var frustrert etter den første dagen av Toppidrettsveka. Her sammen med erkerivalen Petter Northug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Halfvarsson sjokkert over Johaug: - Men det verste var da Northug kom

Håpløs dag for den svenske langrennsstjernen.

AURE (Dagbladet): Svensken Calle Halfvarsson måler i disse dager krefter mot den norske langrennseliten under Toppidrettsveka.

Etter de to første øvelsene, motbakkeløp og rulleskisprint, ligger 26-åringen allerede en halv evighet bak i sammendraget.

Marerittdagen startet i motbakkeløpet Fonna opp. Halfvarsson hadde riktignok ikke forventet å gjøre det så veldig bra i denne øvelsen, men var overfor Dagbladet likevel klar på at 25. plassen i herreklassen var under forventning.

Og enda verre: Han hadde blitt nr. 2 i dameklassen, over minuttet bak Therese Johaug.

OVERRASKET: Therese Johaug sjokkerte Calle Halfvarsson i Fonna opp. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
OVERRASKET: Therese Johaug sjokkerte Calle Halfvarsson i Fonna opp. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Therese løp bare rett ifra. Jeg var sjanseløs mot henne, forteller en lettere oppgitt Halfvarsson til Dagbladet.

- Jeg har hørt at hun er god til å løpe, men at hun er så god, hadde jeg aldri trodd. Det var langt over det jeg hadde forestilt meg, sier svensken.

Sjokkert Halfvarsson fikk bakoversveis da motbakkedronningen parkerte ham i begynnelsen av bakken.

- Jeg ble sjokkert over tempoet hennes. Det var helt rått. Therese imponerte meg mer enn samtlige av herrene, forteller Halfvarsson.

Johaug tar imidlertid ikke av når hun hører svenskens hyllest til henne.

- Hehe, det er jo hyggelig å høre, men jeg vet jo at motbakker er min styrke. Det er gøy å gjøre det bra, men jeg behøver ikke å bli så mye bedre oppover, sier Johaug til Dagbladet.

- Derfor har jeg ikke prioritert motbakker så mye i sommer. Jeg har mer fokus på å styrke de områdene hvor jeg ikke er fullt så god, forteller 27-åringen.

- Ikke så opptatt av Northug

Halfvarssons motbakkeløp var imidlertid ikke den største skuffelsen under gårsdagens to øvelser. Aller verst var nemlig rulleskisprinten i Aure.

Der gikk svensken glipp av svært viktige sekunder i sammendraget da han gikk feil i prologen. Ekstra ille ble det da erkerivalen Petter Northug tok igjen Halfvarsson fra startnummeret bak i løpet av den korte prologen.

- Jeg svingte av feil og måtte snu. Det var kjipt, men det verste var da Petter plutselig suste forbi. Da tenkte jeg at det var kjørt, forteller svensken.

- Er det ekstra ille å bli slått av Northug?

- Jeg fokuserer ikke så mye på Petter. Det er klart det er gøy å slå verdens beste skiløper, men jeg tror media bryr seg mer om duellen enn det jeg gjør. Men det var kjipt å gå feil, og et kjipt å bli tatt igjen av Petter. Det legger jeg ikke skjul på, avslutter Halfvarsson, som aldri gikk videre fra gårsdagens prolog.

I dag fortsetter Toppidrettsveka med fellesstart på Knyken skisenter i Orkdal.