Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Halfvarsson slår tilbake etter hetsen: - Northug hadde ødelagt for Norge

Petter Northug mente Calle Halfvarsson hadde brukt opp sjansene sine som ankermann. I dag sikret han svensk bronse. Nå slår han tilbake mot kritikken.

RIVALER: Calle Halfvarsson mener nordmennene skal være glade for at den norske skistjerna ikke var med på laget. Video: Lise Rafaelsen / Reporter: Øyvind Godø Vis mer

LAHTI (Dagbladet): I samtlige herrestafetter siden 2007 har Petter Northug sikret norsk VM-gull etter en rekke magiske ankeretapper. I dag var det Finn-Hågen Krogh som gikk Norge inn til stafettgull og forlenget gullrekka.

Som ventet fikk verdensener Martin Johnsrud Sundby en nøkkelrolle med å knekke unggutten Aleksej Tsjervotkin på den knalltøffe tredjeetappen. Sundby forteller til Dagbladet at han lot seg inspirere av måten Astrid Uhrenholdt Jacobsen skaffet Norge luke på denne etappen i går, da hun åpnet rolig og rykket halvveis.

Sundby gjorde det samme og ga Krogh et lite forsprang på VM-kongen Sergej Ustjugov. 26-åringen fra Alta gikk i dødens posisjon i 10 kilometer, men klarte å holde unna for den russiske elgen helt inn til mål. Krogh sikret norsk stafettgull igjen, men på en helt annen måte enn Petter Northug.

- Hvis man reflekterer litt over det, er det ikke mange i verden som kunne gjort det på den måten. Finn har en meget god spurt og kunne ha sluppet seg ned, men går foran hele veien. Det er helt rått, sier Sundby til Dagbladet.

IMPONERT: Martin Johnsrud Sundby er overrasket over sisteetappen til Finn Hågen Krogh. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Du hadde gjort det samme?

- Haha, ja, jeg hadde ikke hatt noe valg. Men Finn er en så god spurter at han kunne ha ventet.

- Helt forferdelig

Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug skryter også uhemmet av Norges nye ankermann, som har sikret norske seirer også i verdenscupstafettene tidligere i sesongen.

- Det er en brutal jakt. Jeg fatter nesten ikke hvordan Finn klarer å holde unna. Sergej kommer i et forrykende tempo. Det er ekstremt imponerende, sier Tønseth til Dagbladet.

- Å ha den sibirske bamsen bak seg, er helt forferdelig. Sergej har vært verdens beste skiløper i år og har en strålende spurt. Jeg vet ikke om det er noen andre skiløpere i verden som kunne ha klart det der, sier Dyrhaug.

FORFERDELIG: Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth la ikke skjult på hva de synes om superkonkurrent Sergej Ustjugov. Video: Lise Rafaelsen / Reporter: Øyvind Godø Vis mer

Northugs hån

Calle Halfvarsson gikk Sverige inn til VM-bronse etter å ha endelig ha vunnet en spurtduell i stafett. Før stafetten var Northug klar på at svensken hadde brukt opp sine sjanser som ankermann.

- Calle har mislyktes i alle stafetter så langt i karrieren. Det er rart at han fikk sjansen i Falun etter Val di Fiemme. Jeg tipper at han har brukt opp sine sjanser, sa Northug til Dagbladet i går.

- Calle burde aldri få sjansen igjen med de feilene han har gjort.

- Tror du Hellner kan avgjøre en stafett for Sverige da?

- Nei, men han er 100 ganger bedre enn Calle, svarte Northug.

Sveriges angrep mot Northug

Nå slår Halfvarsson tilbake etter 31-årinegns kritikk.

- Vi gjorde det rette valget i dag. Uttaket var helt rett for vår del. Det samme var Norges uttak, for de hadde ikke vunnet med Petter på laget, sier Halfvarsson til Dagbladet.

TROR DET BLIR GULL: Didrik Tønseth tror Norge tar gullet, han kom inn som første nordmann, og skia han gikk på, det var Petter Northug sine. Video: Lise Rafaelsen / Reporter: Øyvind Godø Vis mer

- Hvorfor ikke?

- Han er i for dårlig form. Petter hadde ødelagt for Norge. Dere kan takke vrakingen av Petter for gullet, sier svensken.

Tønseth tror at Northug i toppform er én av få som kunne ha gjort som Krogh.

- En Petter i toppform kunne kanskje ha utrettet det samme. De har noen av de samme egenskapene, mener Tønseth.

Halfvarsson lover å gå naken på tremila i SM om Northug vinner gull på søndags femmil.

- Blir motivasjonen din for å vinne økt eller redusert av Calles lovnad?

- Redusert! En naken Calle Halfvarsson vil ødelegge langrennsporten i flere år framover. Det er det siste svensk skisport trenger nå, mener Northug.

SPENNENDE: Niklas Dyrhaug om Sundby-rykket i den nervepirrende innspurten av dagens 30 kilometer. Video: Lise Rafelsen / Reporter Øyvind Godø Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media