Halfvarsson slo Northug i finalen

- Alltid gøy å slå Petter.

BRAKK STAVEN:  Petter Northug brakk staven under sprintfinalen i Sandnes. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet.
BRAKK STAVEN: Petter Northug brakk staven under sprintfinalen i Sandnes. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Northug viste igjen god form under Blinkfestivalen på rulleski da han kom seg til finalen på sprinten. Der brakk han staven og ble slått av Calle Halfvarsson.

Petter Northug viste igjen god form under Blinkfestivalen på rulleski da han kom seg til finalen på sprinten. Der brakk han staven og ble slått av Calle Halfvarsson.

- Det er alltid godt å slå Petter, sa svensken til NRK.

Trønderen forsøkte å komme opp igjen til feltet i finalen etter stavbrekket, men fikk aldri spurtet om seieren og fullførte ikke løpet. I Sandnes var det en av hans argeste konkurrenter, Halfvarsson som var best. Svensken vant foran Sindre Bjørnestad Skar og Gjøran Tefre.

- Det har ikke føltes så bra ut tidligere, men i dag klinket jeg bare til, sa Halfvarsson til NRK.

Kvåle-dobbel Northug imponerte da han vant 15 kilometer fellesstart etter en flott spurt fredag.

I kvinneklassen tok Barbro Kvåle en dobbeltseier. Fredag vant hun 10 kilometer fellesstart, mens lørdag gikk hun til topps i sprinten. 23-åringen kom i mål foran lokale Renate Bergset Tjetland fra Gjesdal og Anniken Gjerde Alsnæs.

- Har gjort en veldig bra jobb i sommer, så jeg sikrer mot landslaget, sa Kvåle etter målgang.

Bø fikk revansje I mennenes sprint i rulleskiskyting stakk Tarjei Bø av med seieren. På fellesstarten over fire skytinger fredag tapte han så vidt for Martin Fourcade. Lørdag byttet de plasser etter at nordmannen knuste franskmannen i spurten. Vetle Ravnsborg Gurigard ble nummer tre.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Det var deilig. Han slo meg i går, men i dag tok jeg han, sa Bø.

Rosanna Crawford fra Canada overrasket og vant sprinten i rulleskiskyting foran Dorothea Wierer fra Italia og russiske Ekaterina Jurlova. Ida Emilie Herfoss ble beste norske på femteplass.

- Målet med å komme over til Norge i sommer var Blinkfestivalen, så da passer det bra å vinne her. Det var veldig moro, sa Crawford.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer