RYGGPROBLEMER:  Calle Halfvarsson sa hele tiden under VM i Falun at formen var god. Sannheten er at han sleit med ryggproblemer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RYGGPROBLEMER: Calle Halfvarsson sa hele tiden under VM i Falun at formen var god. Sannheten er at han sleit med ryggproblemer. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Halfvarsson snakker ut etter VM-skuffelsen - holdt skade skjult før mesterskapet

Var deprimert under VM.

(Dagbladet): VM i Falun ble et eneste langt mareritt for Sveriges Calle Halfvarsson. Svensken misset i samtlige individuelle konkurranser, og ble utklasset av Petter Northug på ankeretappen under herrestafetten.

I et intervju med Dalarnas Tidningar snakker 26-åringen ut om skuffelsen, og plagene han hadde under mesterskapet. Problemene for svensken startet en måned før mesterskapet. Etter en god vinter med en rekke topplasseringer, følte han seg ikke bra etter SM-konkurransene i Örebro.

Ryggproblemer SM åpnet på svært dårlig vis for svensken. Under 30-kilometeren, mistet han balansen i en sving og kjørte ut. Dager seinere vant han 15 -kilometeren i fristil.

- Etter 15 kilometeren, som jeg vant, hadde jeg fryktelig vondt i ryggen. Jeg reiste hjem samme dag, og kunne knapt sitte i bilen, forteller Halfvarsson ifølge Expressen.

For bilturen hjem fra SM var vond. Tre ganger måtte de stoppe, så han kunne legge seg ned på bakken for å bryte opp ryggen.

- Jeg trodde ikke det skulle bli noe VM.

Sleit VM ble det. Halfvarsson røk ut i semien på sprinten, kapret en sjetteplass på fellesstarten med skibytte og bommet på lagsprinten.

- På en skal fra én til ti vil jeg si at formen er på åtte eller ni nå, i hvert fall ut fra følelsen så langt i VM, sa han til Dagbladet etter de tre fiasko-løpene.

Svensken, har de siste åra kommet med en rekke stikk i retning Norge og Petter Northug. Selvtilliten har aldri vært noe problem. Men under VM var den det.

- Normalt sett har jeg en bra selvtillit. Men jeg trodde nesten ikke på meg selv i Falun. Og så skal man ut i en duell med Petter Northug, som er en av verdens beste skiløpere og den beste spurteren, da man selv er i dårlig form, har hatt en dårlig oppladning og brukt tiden til å deppe på hotellrommet. Det er ikke lett, sier svensken om stafettduellen.

- Det var veldig frustrerende og være der. Jeg kjente ingen glede over at det var VM på hjemmebane.

For mens Halfvarsson dro hjem med et lagsølv, hadde Petter Northug med seg fire gull i bagasjen. Norge tok i alt elleve gullmedaljer under mesterskapet.

 GIKK UT SAMMEN:  Petter Northug (bak) og Calle Halfvarsson på den avsluttende stafettetappen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GIKK UT SAMMEN: Petter Northug (bak) og Calle Halfvarsson på den avsluttende stafettetappen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer