Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Calle Halfvarsson mener Petter Northug ikke fortjener landslagsplass

Halfvarssons sleivspark mot Northug: - Fortjener ikke landslagsplass

Ordkrigen er allerede i gang.

SLENGER MEDLEPPA: Calle Halfvarsson. Her med Petter Northug i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLENGER MEDLEPPA: Calle Halfvarsson. Her med Petter Northug i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjennom langrennskarrieren, har ikke Petter Northug bare herjet i langrenssporet. Han har også raljert med svenskene, spesielt da Calle Halfvarsson, som Northug for et år siden døpte «Calle Klovn».

Northug har hatt et par trøblete sesonger, men er på vei tilbake, og ble i vår tatt ut på landslaget.

Calle Halfvarsson fyrer nå oppunder rivaliseringen, og sender et frekt stikk i retning Mosvik. Svensken mener nemlig at Northug ikke fortjener landslagsplassen.

- Jeg er glad for at han er tilbake, men han fortjener ikke en plass i det norske laget. Men Petter er Petter, og jeg forstår hvordan de tenker med markedsverdi og lignende. Han er viktig for sporten, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

Ordkrig

- Du mener at han er på landslaget mer for markedsverdien enn skigåingen? spør avisa.

- Ja, det handler mer om det, alle vet hva han har prestert de siste årene. Han har ikke prestert godt nok for et norsk A-lag. De vil ha ham tilbake fordi han er viktig for sporten. Han er den største stjernen, selv om (Johannes Høsflot) Klæbo er den beste løperen, sier Halfvarsson.

Men veteranen sier likevel det blir «skitroligt» å ha Northug tilbake. Han har savnet duellene.

- Jeg synes det er kjempemorsomt at han er tilbake, er det noen det er morsomt å slå, så er det Petter. han er den morsomste å duellere med, sier han.

Etter flere sesonger utenfor landslaget, var Petter Northug tilbake nå i vår, og er landslagsløper neste sesong.

- Først og fremst er jeg glad for å være tilbake. Jeg ser på dette som en artig og spennende utfordring. På sprintlandslaget er det mange typer som er lik meg, sier Petter Northug.

«Calle Klovn»

Kalle Klovn-utsagnet kom i forbindelse med Halfvarssons uttalelse i fjor, der han mente at han har bedre kapasitet enn både Martin Johnsrud Sundby og Northug.

- Det stemmer sikkert. Men hvis jeg hadde mislyktes så til de grader i karrieren min som Kalle Klovn, hadde jeg holdt kjeft til jeg vant noe, sa Petter Northug til Dagbladet.

- Han har ødelagt for nasjonen sin i alle mesterskapsstafetter han har gått gjennom elendige taktiske valg. Men jeg skjønner at det fortsatt gjør vondt og at han trenger å få ut litt frustrasjon.

Northug svarte også da Halfvarsson igjen var ute, og mente Northug brukte for mye tid på sosiale medier.

- Han som aldri har prestert, tenker jeg veldig lite på. Jeg synes jo fryktelig synd på ham som person, der han står uten individuelle titler og har ødelagt for sin egen nasjon på alle stafettene som ankermann, sier Northug til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!