Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hallå, Sverige?! Kan ni räkna

De tviholder på Northug-hets, men sjekk denne medaljeoversikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio.

(Dagbladet): Gårsdagen ble en kanondag sett med svenske øyne; i kvartfinalen på herrenes sprint i Sotsji var hele tre svensker foran Petter Northug.

Mer skulle det ikke til for å redde mesterskapet for våre naboer i øst, kunne det nesten virke som.

Men det er nå engang sånn at en nasjons suksess i OL måles etter antall medaljer som sankes inn totalt, ikke hvor mange utøvere som havner foran en konkurrent fra nabolandet i et kvartfinaleheat.

For etter tirsdagens norske jubeldag, med to gull og to sølv i løpet av et par timer, står Northugs landsmenn med fire gull, tre sølv og fire bronse. Det er best i Sotsji foreløpig.

Svenskene?

SUKSESS?: Dette bildet virker å være alt svenskene trenger for å kalle OL i Sotsji for vellykket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SUKSESS?: Dette bildet virker å være alt svenskene trenger for å kalle OL i Sotsji for vellykket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Tre sølv og én bronse så langt.

Den stillinga hadde naturligvis Petter Northug fått med seg da han møtte pressen etter den skuffende sprintinnsatsen i går.

- Jeg tror vel ikke Sverige har noen gull ennå? Det er det som teller. Gullet havnet jo i Norge, og det er viktigst. Vi teller ikke sølv og bronse. Så dere får beholde den. Jeg sa at jeg skulle legge opp, så hadde han vunnet i dag, hadde dette vært mitt siste løp, sa Northug med et glis.

«Han» i denne sammenhengen er Emil Jönsson, i forbindelse med at Northug i fjor sommer sa han skulle legge opp om Jönsson slo ham i sprintfinalen i Sotsji.

Jönsson tok bronse bak sølvmedaljør Teodor Peterson. Avisa Expressen kjørte på med «silver-extra» etter det tredej sølvet, og det spekuleres i om «söta bror» i det hele tatt klarer å få med seg en eneste medalje av edleste valør hjem fra Russland.

Det gjør visst ingenting, så lenge ikke Petter Northug lykkes. Da kan de jo gjøre morsomme ting som å hjelpe Northug over målstreken, sende ut en etterlysning etter trønderen eller oppfordre leserne til å male en trøstemedalje, som Aftonbladet gjorde.

Noen må lære svenskene å telle.

Hele Norges coronakart