Halldis (71) vil bli folkereporter

- En fantastisk sjanse, sier hun. Fristen for å søke om å få bli folkereporter, går ut onsdag.

(Dagbladet.no): - Jeg har god tid, og jeg ønsker fremdeles å gjøre en innsats. Det er en fantastisk sjanse, sier 71-årige Halldis Aalvik Thune om hvorfor hun vil bli folkereporter for årets TV-aksjon.

Hvis du er interessert i å bli folkereporter, må du kjappe deg. Fristen går nemlig ut ved midnatt onsdag.

- Må reise for å forstå

Bestemor Thune er utdannet sjukepleier, men allerede før hun tok utdannelsen, drømte hun om å hjelpe nødstilte mennesker i utlandet.

- Jeg vokste opp i ei lita bygd i Hardanger, og det gjorde voldsomt inntrykk når misjonærene fortalte om sine opplevelser i fjerne strøk. Siden da har jeg drømt om å gjøre noe for dem som har lite, forteller hun til Dagbladet.no.

Nå kan hun virkelig få sjansen til det, hvis hun blir valgt ut til å formidle inntrykkene hun får av UNICEFs arbeid i Zambia og Malawi.

- Det er bare ved å reise ut at vi kan forstå hvor ille en del folk har det. Jeg ønsker å reise ut og formidle at det nytter å hjelpe, at vi kan gjøre noe, sier hun om den mulige rollen som reporter for folket.

Fortid som oppfinner

I tillegg er det ikke umulig at hun kan bidra på andre måter.

Ringerike-kvinnen har nemlig også prøvd seg som oppfinner, med egen produktpatent.

- Min far var oppfinner, så jeg har alltid ønsket å finne opp noe. Problemt var at alt var funnet opp fra før, ler hun.

- Men da jeg kom borti en bilulykke på Sollihøgda på 80-tallet, ble jeg opprørt over at vi ikke hadde en ordentlig spjelk til han som var nakkeskadd. Derfor var jeg med på å uvikle en nakkestøtte som var enkel å bruke for folk flest. Kanskje kan noe liknende også være nyttig i Afrika, undrer hun.

• NETTMØTE:
En av fjorårets folkereportere svarte leserne

BLIR FOLKEREPORTER? - I så fall håper jeg at jeg kommer til Zambia, for jeg har støttet et Kirkens Nødhjelp-prosjekt for blinde der, sier Halldis Aalvik Thune. 71-åringen er en av dem som har søkt om å få bli folkereporter for TV-aksjonen.