Halle Haugen brøt 10 000

Gunhild Halle Haugen var den første norske utøveren som formelt ble tatt ut til OL. Hun reiste halve jorda rundt på business class, bare for å bryte kvalifiseringen på 10 000 meter da det var fem runder igjen å løpe.

- Jeg har ingen forklaring på hva som skjedde. Det blir helt galt å si at jeg ikke hadde dagen. Kroppen stivnet, og det var full stopp, sier Gunhild Halle Haugen til NTB etter fiaskoen.

Hun la seg blant de siste ut fra start, men gikk opp i tet for å dra opp tempoet etter åtte runder. Etter vel en runde i front falt hun tilbake i feltet, og da det var ni runder igjen slapp hun definitivt.

Like før passering fem runder før mål, ruslet hun likegodt av banen. Det er andre gang på tre starter at Gunhild bryter et løp i et stort internasjonalt mesterskap. Forrige gang det skjedde var i VM i Göteborg for fem år siden.

- Det gikk veldig seint ut fra start. Derfor gikk jeg til teten for å dra opp tempoet litt. Jeg burde nok ha hengt med her, for vinnertiden i heatet mitt var ett minutt svakere enn det jeg har som personlig rekord, sa Halle Haugen. Hun var den eneste av de 43 løperne som startet i kvinnenes 10.000 meter-forsøk som ikke kom til mål.

(NTB)