Halle og Håland i flydrama

LONDON (Dagbladet): Fotballaget Leeds, med nordmennene Gunnar Halle og Alf-Inge Håland, var i natt involvert i et flydrama på Stansted airport utenfor London. Det oppsto brann i den ene flymotoren under avgang, og motoren eksploderte like etter at flyet tok av fra bakken.

Ingen ble alvorlig skadd i dramaet.

- Det var veldig dramatisk. Vi gikk 130-140 meter opp i lufta før det bar ned i bakken igjen. Hadde vi vært i lufta noen sekunder til, hadde det gått værre, sa Gunnar Halle til NRK TV.

Det ble en dramatisk dag for Leeds-gutta: Like etter at flyet hadde startet avgangsprosedyren, så oppsto det en kraftig brann i den høyre motoren.

- Vitner har forklart at de først observerte brann i den ene motoren. Like etterpå eksploderte motoren, opplyser en talsmann på Stansted flyplass i natt.

Nødutgangen

Piloten avbrøt straks avgangen, og fikk stanset flyet. Deretter ble flyet evakuert gjennom nødutgangen. Alle de 40 ombord, inkludert de 17 Leeds-spillerne, ble sendt hurtigst mulig ut nødutgangen.

Flere fikk mindre skader etter flydramaet på Stansted flyplass, men ingen er alvorlig skadd. I kveld fikk de behandling for sjokk.

Reiste videre

Leeds Uniteds spillere og ledere valgte å fortsette reisen. De takket nei til å bli over i London, og reiste hjem til Leeds med buss.

DRAMATISK:</B> Gunnar Halle, Alf-Inge Håland og de andre Leeds-spillerne var med i litt av et flydrama i natt.