Halle stoppet Flo

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Leeds 0- 0. - Vi er absolutt ikke fornøyd med dette resultatet, sier en skuffet Tore André Flo til Dagbladet etter gårsdagens poengdeling på Stamford Bridge. Selv ikke mot ni mann greide hjemmelaget å score. Hovedgrunnen til det var en annen nordmann: Gunnar Halle.

Flos skuffelse er forståelig. I store perioder slåss han og Gianfranco Zola mot sju Leeds-forsvarere. Drillos-kollega Gunnar Halle tok hånd om Flo på en overbevisende måte. Alf-Inge Håland ble sendt i garderoben etter 24 minutter. To gule kort og vekk med Alfi.

- Leeds-spillerne var utrolig flinke til å forsvare seg. De tettet godt igjen bakover, men så tenkte de heller ikke på noe annet enn å forsvare seg, sier Tore André Flo.

Inne i varmen

Han er virkelig inne i varmen hos tilhengerne på Stamford Bridge. Da hjemmelaget ble presentert, var det Flo og Zola som fikk den største jubelen.

Også i går hadde stryningen en heading i mål, men dommeren annulerte den for armbruk like før Zola slo corneren.

- Jeg trodde det var lov å slåss om ballen i England. Selv har jeg fått atskillig tøffere behandling uten at det er blitt dømt, sier Flo om den annulerte headingen.

Rått

Leeds gikk knallhardt ut, og etter bare to minutter fikk Gary Kelly gult kort. Etter hvert kom også Lucas Radabe, Alf-Inge Håland, Roberto Di Matteo, David Robertson, Bruno Ribeiro og Mark Nicholls i dommerens bok.

Håland fikk først gult kort etter en duell med Di Matteo. Like etter fikk rogalendingen se det røde kortet.

Første utvisning

- Det er første gang jeg er blitt utvist. Gult kort nummer en var greit, og kom etter at jeg ble provosert av Di Matteo. Det røde kortet var ille. Fem-seks spillere sloss i ei klynge, jeg ble plukket ut og fikk marsjordre, sier Håland.

Lagkamerat Gary Kelly måtte også gå av banen etter et overfall på Mark Nicholls. Dermed hadde Leeds bare ni mann.

Tøff Halle

Gunnar Halle spilte midtstopper for Leeds, og var glimrende. I 80 minutter tok han seg av Tore André Flo, som ikke fikk utrettet stort. De siste ti minuttene holdt Halle Gianluca Vialli i sjakk.

- Det ble et slit, men vi visste det ville bli slik. Heldigvis greide ikke Chelsea å spille seg til så mange store sjanser, sier Gunnar Halle.

Mens Leeds gjennomførte en taktisk perfekt kamp, spilte Chelsea krampaktig. Spillerne kom seg aldri rundt på kantene, og skapte svært lite foran Nigel Martyn i Leeds-målet.