Hallén: - Blir aldri ferdig med kampfiksingssaken

Men NFF håper å ta lærdom.

VIL TA LÆRDOM: Norsk fotball kan aldri legge kampfiksingssaken bak seg, mener NFF-president Yngve Hallén. Men forbundet håper å ta lærdom og på den måten forhindre lignende hendelser i framtiden.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VIL TA LÆRDOM: Norsk fotball kan aldri legge kampfiksingssaken bak seg, mener NFF-president Yngve Hallén. Men forbundet håper å ta lærdom og på den måten forhindre lignende hendelser i framtiden. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk fotball kan aldri legge kampfiksingssaken bak seg, mener NFF-president Yngve Hallén. Men forbundet håper å ta lærdom og på den måten forhindre lignende hendelser i framtiden.

Helt siden saken ble kjent i juli 2012, har kampfiksingssaken vært et mørkt kapittel for Norges Fotballforbund (NFF). Onsdag faller dommen. Sju tiltalte får vite om de blir dømt eller ikke.

For norsk fotballs del håper Hallèn at saken alltid vil bli liggende i bakhodet hos forbundet.

- Så lenge det finnes personer som driver med økonomisk kriminalitet, er dette noe vi aldri blir ferdig med, sier fotballpresidenten til NTB.

- Legger grunnlag Saken har fått stor mediedekning, og i norsk fotball er det den første av dens art som har vært oppe i rettssystemet.

Hele prosessen, siden NFF ble gjort oppmerksomme på mistanke rundt 2.-divisjonskampene Frigg - Asker og Østsiden - Follo til rettsgangen, har vært ny for fotballforbundet.

- Vi er ikke ferdige, men dette legger grunnlag for samarbeid og for å innrette et nytt lovverk. Det er et nytt område. Det er en prinsipiell sak. Vi har hatt møter med myndighetene og samarbeider med Norsk Tipping. Vi håper det kommer et lovverk på plass, sier Hallén.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.