Hallén: - Glad for at retten har konkludert

Nå skal doms- og sanksjonsutvalget avgjøre sin sak.

- STOR BELASTNING: Fotballpresident Ynge Hallén sier han er glad for at overgangssaken er ferdigbehandlet i retten. Han mener den har vært en stor belastning for de involverte og skadelig for norsk fotballs omdømme. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
- STOR BELASTNING: Fotballpresident Ynge Hallén sier han er glad for at overgangssaken er ferdigbehandlet i retten. Han mener den har vært en stor belastning for de involverte og skadelig for norsk fotballs omdømme. Foto: Gorm Kallestad / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): De fire tilltalte og Stabæk ble alle frikjent da Asker og Bærum tingrett avsa dom i den såkalte overgangssaken i dag.

- Vi er glade for at retten nå har kommet med en konklusjon. Saken har vært en stor belastning for involverte parter og skadelig for norsk fotballs omdømme, sier fotballpresident Yngve Hallén.

Statsadvokaten skal nå vurdere om påtalemyndigheten ønsker å anke dommen. Dersom det ikke skjer, vil fotballens eget domsapparat gjenoppta sin behandling av overgangssaken.

- Fotballens uavhengige doms- og sanksjonsutvalg vil nå avvente en rettskraftig dom før de behandler anmeldelsen fra påtalenemnda, sier kommunikasjonsdirektør Svein Graff i NFF til Dagbladet.

Utsatte behandlingen Påtalenemnda i NFF anmeldte Vålerenga, Stabæk og tidligere Stabæk-leder Erik Loe i etterkant av saken.

Sportslig leder Inge Andre Olsen og Vålerengas tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen var opprinnelig anmeldt, men ble tatt ut av saken ettersom de var ansatte i klubbene, og dermed ikke omfattet av idrettens reglement i motsetning til tillitsvalgte.

Doms - og sanksjonsutvalget valgte å avvente behandling av anmeldelsen fra påtalenemnda da politiet startet etterforskning av saken.

Ønsket saken opplyst Begrunnelsen var at de ønsket å få saken best mulig opplyst gjennom en bred politietterforskning og gjennom rettssaken. Politiet har tilgang på andre opplysninger enn fotballens eget system.

Fotballens domsapparat skal ikke ta stilling til brudd på norske lover, men vurdere om fotballens og idrettens lover og regler er brutt.

Det er tre forhold som skal vurderes: Økonomisk mislighold, usanne opplysninger og om noen har skadd fotballens anseelse.