STEMMER IKKE PÅ BLATTER:  Til Dagbladet bekrefter Yngve Hallén at han ikke kommer til å stemme på Blatter under morgendagens valg.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STEMMER IKKE PÅ BLATTER: Til Dagbladet bekrefter Yngve Hallén at han ikke kommer til å stemme på Blatter under morgendagens valg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Hallén: - Helt utenkelig å stemme på Blatter

Norge kommer ikke til å stemme på Blatter.

ZÜRICH/OSLO (Dagbladet): Fotballpresidenten Yngve Hallén har nettopp vært i et møte med UEFA, hvor de ble underrettet av UEFA-president Michel Platini om hva som vil skje videre. Platini har kom rett fra et møtet med de seks fotballføderasjonene.

Etter planen skal presidentvalget avholdes i morgen, og der er Sepp Blatter ventet å bli gjenvalgt som FIFA-president.

Yngve Hallén stemte på Blatter forrige gang han ble gjenvalgt i 2011. Det kommer ikke til å skje denne gangen.


- Det er helt utenkelig å stemme på Blatter, sier president i Norges Fotballforbund Yngve Hallén til Dagbladet.

Prins Ali bin Al Hussein er Blatters eneste motkandidat til morgendagens valg.

UEFA samlet NFF bekrefter også på sin egen Twitter-konto at de vil støtte Hussein.

- Prins Ali holdt en svært god tale, og lederskapet i UEFA ber oss alle om å støtte ham. Slik situasjonen har utviklet seg i Fifa, kan ikke troverdigheten bevares med Blatter som øverste leder. Platini trakk frem alle de gode tingene Blatter har gjort, men organisasjonen trenger en ny toppleder. Jeg har fortalt dette til Blatter tidligere, og i dialog med resten av Forbundsstyret har jeg besluttet at NFF kommer til å støtte Prins Ali, sier Hallén.

- Jeg håper at den måten Platini har håndtert situasjonen på fører til at vi får bred tilslutning rundt vårt sterke ønske om forandring og nytt lederskap.

Platini-skryt Hallén har netopp vært i et møte med sine kollegaer i UEFA. Her holdt både UEFA-president Michel Platini, tidligere Fifa-president kandidat Michael van Praag sterke appeller for at UEFA-medlemmene skulle gi sin stemme til Prins Ali av Jordan.

Etter møtet skrøt Hallén av måten Platini har håndtert situasjonen på.

- Vi hadde en del møter/samtaler i dag tidlig, som gjorde oss trygge på dette er den beste løsningen. Jeg er glad for måten Platini har holdt styringen på.

UEFA holder sin pressekonferanse nå klokken 14.30.

 HAN FÅR NORGES STEMME:  Prins Ali av Jorda 
Foto: SCANPIX
HAN FÅR NORGES STEMME: Prins Ali av Jorda Foto: SCANPIX Vis mer