Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hallén beklager Drillo-bråket

- Det vil alltid være en følelsesladet situasjon.

IKKE BARE SMIL: Fotballforbundet og president Yngve Hallén (i midten) presiserer i kveld at de fortsatt mener Egil Drillo Olsen (t.h.) aksepterte å gå av umiddelbart og overlate roret til Per-Mathias Høgmo (t.v.). Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
IKKE BARE SMIL: Fotballforbundet og president Yngve Hallén (i midten) presiserer i kveld at de fortsatt mener Egil Drillo Olsen (t.h.) aksepterte å gå av umiddelbart og overlate roret til Per-Mathias Høgmo (t.v.). Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fotballforbundet sendte i ettermiddag ut en pressemelding for å presisere hvordan de oppfatter prosessen rundt Egil Olsens avskjed og Per-Mathias Høgmos ansettelse som landslagstrener.

De legger særlig vekt på at NFFs president Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem hadde mandat fra styret til å diskutere med Drillo om han aksepterte å gå av umiddelbart. De skriver også at selv om Drillo var overrasket, gikk han med på denne løsningen.

Styremedlemmer i NFF har sagt til Dagbladet at de ikke ønsket å presse ut Drillo før VM-kvalifiseringen var over, mens Hallén har sagt at det ble lagt fram for Drillo som et ønske fra styret at skiftet skjedde umiddelbart.

Drillo svarte «både ja og nei» da Dagbladet den fredagen spurte om han følte seg sparket. Noen dager etterpå omtalte han avskjedigelsen som «et sjokk».

Og i dag gikk kona Sigrun Vedelden ut i VG med et harmdirrende brev hvor hun omtalte ektemannens avskjed som at han ble sparket ut.

I kveldens pressemelding beklager Yngve Hallén det som har kommet i kjølvannet av trenerbyttet.

- Vi vil beklage den situasjonen som har oppstått i ettertid, da det er vår oppfatning at vi var blitt enig med Egil Olsen om et umiddelbart skifte. Derfor beklager vi sterkt det som skjer nå, fordi Egil Olsen har vært og er en svært viktig bidragsyter i norsk fotball, sier Hallén.

Han forstår samtidig at det er sterke følelser i sving rundt en slik prosess.

- Det å være norsk landslagstrener er en høyt profilert stilling og en av de viktigste stillinger i norsk fotball. Når man blir bedt om å fratre en slik profilert stilling, vil det alltid være en følelsesladet situasjon. Noen følelser kommer umiddelbart og andre kommer senere, når man har fått kjent mer på følelsen og diskutert med andre, sier Hallén.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling