KLAR FOR NY PERIODE: Yngve Hallén er av en enstemmig valgkomité innstilt til to nye år som fotballpresident.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KLAR FOR NY PERIODE: Yngve Hallén er av en enstemmig valgkomité innstilt til to nye år som fotballpresident.Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Hallén enstemmig innstilt til ny presidentperiode

Var uten motkandidater.

(Dagbladet): En enstemmig valgkomité innstiller Yngve Hallén som president i Norges Fotballforbund for perioden 2012-2014, melder forbundet i en pressemelding.

Sogningen, som er inne i sin første periode som fotballpresident etter å ha beseiret Sondre Kåfjord på fotballtinget våren 2010, var i realiteten uten motkandidater.

- Vi har ikke vurdert det, nei, i forhold til at Yngve Hallén ga sitt ja til en ny presidentperiode i juni. Vi vurderer alltid sittende president først, og det er det vi vurdert her, sier leder i valgkomiteen Ulla Britt Wiig Kristensen til Dagbladet.

Intern uro Det har stormet rundt Hallén denne høsten. I september varslet visepresident Hege Leirfall at hun ikke kom til å stille til gjenvalg, mens generalsekretær Paul Glomsaker gikk på dagen. Uoffisiell grunn: Samarbeidsproblemer med fotballpresidenten.

Forrige uke gikk styremedlem Hege Jørgensen ut i Dagbladet og meddelte at heller ikke hun kom til å stille til gjenvalg på vårens fotballting av samme grunn. Seinere har styremedlemmene Mette Christiansen og Anders Eggen meddelt Dagbladet at de begge er i tenkeboksen med tanke på å fortsettelse.

Kristensen erkjenner at siste dager og ukers hendelser har påvirket valgkomiteens arbeid, men understreker at innstillingen beror på en totalvurdering av et arbeid som har pågått i flere måneder allerede sammenholdt med en gjennomgang av den interne uenigheten som har funnet veien til avissidene og nyhetssendinger på radio og TV.

- Selv med det som har skjedd i media de siste dagene, har vi tro på Hallén har tatt kritikken innover seg. Etter en totalvurdering, og i forhold til det styret har fått til tross all turbulensen, mener vi at vi bør gi ham to år til, sier Kristensen.

- Vi har en fotballpresident med forbedringspotensial, som han selv sier, og vi tror det som har skjedd vil hjelpe ham i de to neste årene, fortsetter hun.

Forsinkelser Valg av nytt styre for 2012 til 2014 blir gjort på fotballtinget i mars neste år. Innstilling av øvrige styre- og komitémedlemmer blir offentliggjort først seinere senere.

- Det som er viktig å si i denne saken, er at vi har bedt om mer tid og lyttet til organisasjonen. Derfor landet vi ned på Yngve tre uker etter det vi hadde håpet å få til.

- Vi trenger også mer tid med den samlede innstillingen til resten av styret. Vi hadde håpet å være ferdig til 1. desember, men det blir nok først på nyåret, forteller valgkomiteens leder til Dagbladet.