RED STORMEN AV:  Fotballpresident Yngve Hallén ble gjenvalgt for perioden 2014-2016 på Lillestrøm i dag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
RED STORMEN AV: Fotballpresident Yngve Hallén ble gjenvalgt for perioden 2014-2016 på Lillestrøm i dag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Hallén gjenvalgt som fotballpresident

Klar for sin tredje periode.

LILLESTRØM (Dagbladet): Han er blitt sammenliknet med Kim Jong-un, flere har ønsket å få ham erstattet, han har fått sin lederstil sterkt kritisert, han har gjentatte ganger selv beklaget håndteringen av Drillo-avskjedigelsen - og en tredel av valgkomiteen stemte i januar imot å gi ham fornyet tillit.

Likevel ble Yngve Hallén i dag som ventet gjenvalgt som fotballpresident, uten en eneste motkandidat.

Takket for tilliten Under valget på forbundstinget på Lillestrøm ble 45-åringen, som representerer Sogndal IL, gjenvalgt med akklamasjon.

- Takk for tilliten som jeg og det nye forbundsstyret er vist, sa Hallén etterpå.

- Jeg vil også takke forbundsstyret for det fantastiske samarbeidet vi har hatt de siste to åra, legger han til.

- Og siden vi nå har vedtatt årlige ting, ser vi hverandre allerede neste år.

Drillo-saken Men at den belastende Drillo-saken fortsatt ligger der som et mørkt bakteppe, ble tydeliggjort da valgkomiteens leder Marianne Brynildsen holdt sin innledning.
 
- Drillo-saken fikk stor oppmerksomhet sist høst. Det var en uheldig sak for norsk fotball, og det er en sak ledelsen også har tatt et oppgjør med, sier hun.

- Men omfanget var så stort at valgkomiteen trengte mer tid til samtaler med forbundsstyret og andre aktører. Vi har gjort en grundig gjennomgang, og vurdert flere kandidater til ulike posisjoner, sier Brynildsen, og opplyser at valgkomiteen har hatt totalt 20 møter i perioden juni 2012 - januar 2014.

- Ulike meninger Det er ingen hemmelighet at mange har ønsket å fjerne Yngve Hallén. Spesielt fra kvinnefotballen, og blant en del breddeklubber, har dette vært uttrykt.

- Det er ikke overraskende at det er ulike meninger i en så stor organisasjon, sier Marianne Brynildsen.

- Men flertallet i valgkomiteen, 4-2, innstiller Yngve Hallén som president. Vi vektlegger kontinuitet og gjennomføring av vedtatt handlingsplan for norsk fotball i perioden 2012-2015, sier hun.

- Jeg vil takke for det engasjementet og den støtten dere har vist meg. Det gir motivasjon, var det Yngve Hallén sa om saken fra talerstolen.

Gerhardsen inn i styret Hallén ble første gang stemt fram til vervet som fotballpresident i 2010, og vil dermed ha hatt vervet i seks år ved neste valg.

Også de øvrige styremedlemmene som i dag ble valgt fram til å lede Fotball-Norge den neste toårsperioden, var identiske med navnene i valgkomiteens innstilling fra 15. januar.

Det innebærer at Ap-politikeren Mina Gerhardsen - tidligere rådgiver ved Statsministerens kontor og statssekretær i Kulturdepartementet - for første gang entrer fotballens øverste tillitsorgan.

Med seg i styret får Hallén, i tillegg til Gerhardsen (Vålerenga), visepresidentene Mette Christiansen (Valdres) og Bjarne Berntsen (Viking), samt styremedlemmene Kjartan Berland (Lillestrøm), Eli Arnstad (Fram), Hans Olav Karde (Tromsø) og Turid Storhaug (Klepp, ny).

Gerhardsen og Storhaug erstatter Klara Stensvåg og Arne Aambakk.