Hallén gjenvalgt som fotballpresident

Men han har «forbedringspotensial», ifølge valgkomiteen.

GJENVALGT: Yngve Hallén er fotballpresident også for de to neste åra. Han har innehatt rollen siden 2010, og har måttet tåle kritikk for sin lederstil. Blant annet fra Hege Jørgensen, som i dag trådte ut av styret. Foto: Lars Eivind Bones
GJENVALGT: Yngve Hallén er fotballpresident også for de to neste åra. Han har innehatt rollen siden 2010, og har måttet tåle kritikk for sin lederstil. Blant annet fra Hege Jørgensen, som i dag trådte ut av styret. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet):  
Fotballpresident Yngve Hallén (43) ble søndag - som ventet - gjenvalgt for to nye år under forbundstinget på Lillestrøm. Hans kandidatur var under press i fjor høst, og i enkelte kretser snakket man om å stille en motkandidat.

Dette ble aldri realisert.

Yngve Hallén ble derfor valgt med akklamasjon under presidentvalget.

Halvparten byttet ut
Resten av forbundsstyret vil bestå av visepresidentene Mette Christiansen (bredde) og Bjarne Berntsen (topp), samt styremedlemmene Kjartan Berland, Eli Arnstad, Arne Aambakk, Klara Stensvåg og Hans Olav Karde.

Det har lenge vært kjent at halvparten av det utgående forbundsstyret ikke ønsket gjenvalg. Blant annet gikk Hege Jørgensen ut i Dagbladet og fortalte at det var umulig for henne å fortsette samarbeidet med Yngve Hallén.

Også Hege Leirfall brukte samarbeidsproblemer som forklaring på hvorfor hun ikke ønsket gjenvalg som visepresident.

- Valgkomiteen synes det er svært beklagelig at slikt skjer. Det er trist at dyktige styremedlemmer velger å gi seg på grunn av slike problemer, som burde la seg løse lenge før det topper seg som det gjorde her, sa valgkomitéleder Ulla Britt W. Kristensen da hun la fram sin innstilling i dag.

- Presidenten har et overordnet ansvar for å holde styret sammen. Han må utøve sitt verv slik denne salen forventer seg. I denne saken har den sittende presidenten tatt selvkritikk. Han har dermed erkjent et forbedringspotensial som han vil bli målt på, sa Kristensen.

I tillegg til Jørgensen og Leirfall trådte Einar Schultz og Anders Eggen ut av Norges Fotballforbunds styre.

- Flere kan erkjenne ting
- Valgkomiteens leder sa du hadde erkjent et forbedringspotensial. Hva føler du selv du bør forbedre, Hallén?

- Nå synes jeg at det alltid er flere parter involvert, så det er nok flere som kan erkjenne ting. Men det er også viktig å være selvkritisk, og be folk du stoler på om at de skal være kritisk mot deg. De skal ikke være nikkedokker, sier 43-åringen til Dagbladet

- Jeg har fått rådgivere som står meg nært, som ikke har vært nikkedokker. Ellers tror jeg at de justeringene som må gjøres ved min lederstil, ikke er så store. Det går mer på samhandlingen.

- Hvordan er det for en leder å få sin stil og tone debattert og slått opp i mediene?

- Det er jo fortvilende, fordi det ofte blir unyansert. Det er jo ingen tvil om at de som gir deg råd i sånne situasjoner, gir deg råd om å håndtere situasjonen veldig forsiktig, sier den gjenvalgte presidenten til Dagbladet.

- Du bør ikke gå til rette med andre, selv om du mener det er riktig. Du må være ydmyk, og samtidig vise handling. Det som reddet meg er at jeg - og jeg har vært i stormer før - har evnen til å rette blikket langt framover. Det var som sjåførlæreren min sa da jeg tok sertifikatet. Hvis ikke vingler jeg for mye, og den vinglingen har jeg prøvd å unngå.

Hallén tror hans egen stø kurs, sammen med blant annet forbundets 2011-økonomi og den framlagte handlingsplanen, er årsaker til at dette fotballtinget ble såpass lite kontroversielt.

SMIIIIIIL: Det nye forbundsstyret under avfotografering i ettermiddag. Fra venstre Kjartan Berland, Klara Stensvåg, Mette Christiansen, president Yngve Hallén, Bjarne Berntsen, Eli Arnstad og Arne Aambakk. Hans Olav Karde var ikke tilstede. Foto: Lars Hojem Kvam
SMIIIIIIL: Det nye forbundsstyret under avfotografering i ettermiddag. Fra venstre Kjartan Berland, Klara Stensvåg, Mette Christiansen, president Yngve Hallén, Bjarne Berntsen, Eli Arnstad og Arne Aambakk. Hans Olav Karde var ikke tilstede. Foto: Lars Hojem Kvam Vis mer