Hallén jubler etter Blatters overraskelse: - Dette er absolutt en god dag for fotballen

Men er overrasket over tidspunktet.

(Dagbladet): Sepp Blatter offentliggjorde i kveld at han trekker seg som Fifa-president og ba om en ekstraordinær kongress som trolig finner sted i starten av 2016.

Fram til da vil Blatter fortsette i rollen.

President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, er positiv til Blatters avgang.

- Dette er absolutt en god dag for fotballen, sier Yngve Hallén til Dagbladet rett etter Blatters kunngjøring.

- Det var et overraskende tidspunkt. Det er svært gledelig at vi får en ny ledelse, sier Hallén.
Uholdbart - Hvorfor skjer det nå, Hallén?

- Jeg synes det er vanskelig å spekulere i dag. Det vil avsløres de nærmeste timene og dagene. Det foregikk mye før og under Fifa-kongressen og blant annet var det  mer enn en tredjedel som ikke stemte på han ved valget. Han er nok ukomfortabel med det. Og ikke bare innad i organisasjon, men også i forhold til politimyndigheter på utsiden. Så har du også denne saken i Afrika der generalsekretæren har rotet det litt til og ikke forklart alt slik det var, sier Hallén til Dagbladet.

- Hva betyr dette for fotballen?

- Det er svært viktig for fotballen. Det har vært en uholdbar situasjon med tilliten til FIFA som organisasjon og også VM. Dette går utover organisasjonene som går under FIFA. Dett er svært viktig. At vi får satt fokus på det sportslige og utviklingsarbeid, sier NFF-presidenten.

- Hva skjer nå?

- Nå blir vel styret i FIFA samlet snart. Mitt råd er at de konstituerer en ny ledelse ganske kjapt. Og at den nye lederen bruker tiden til å sette fart i reformen.

- Ikke støtte Blatter vant Fifa-valget forrige fredag - men fortalte i kveldens tale at han følte seg tvunget:

- Jeg har støtte fra medlemmene i Fifa, men jeg føler ikke støtte fra fotballverden - fansen, spillerne, klubbene og de som elsker fotball. Derfor har jeg besluttet å legge ned mitt mandat inntil en ekstraordinær kongress. Jeg vil fortsette å utøve mine funksjoner som Fifa-president fram til valget, sier Blatter.

Uefa- og Fifa-representant Karen Espenlund uttrykte overraskelse overfor Dagbladet rett etter Blatters kunngjøring:

- For det første så var det overraskende. Slik det fremsto på seierscenen på fredag, så går det bare noen få dager så går han av. Det er åpenbart at noe har skjedd. Jeg vet ikke  hva, sier Karen Espelund til Dagbladet.

Uefa-president Michel Platini uttaler følgende etter nyheten:

- Det var en vanskelig avgjørelse, en modig avgjørelse, og den riktige avgjørelsen, sier Michel Platini ifølge engelske BBC.

FORNØYD: President i NFF, Yngve Hallén, er positiv etter at Blatter meldt sin avgang.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
FORNØYD: President i NFF, Yngve Hallén, er positiv etter at Blatter meldt sin avgang. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer