Hallén på frierferd: Ønsker plass i UEFAs øverste organ

To nordmenn ved Platinis bord?

EUROPA RUNDT: Norges fotballpresident Yngve Hallén reiser mye i vinter - i håp om at han i mars velges inn i UEFA-styret. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
EUROPA RUNDT: Norges fotballpresident Yngve Hallén reiser mye i vinter - i håp om at han i mars velges inn i UEFA-styret. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Hvis fotballpresident Yngve Hallén lykkes med vinterens valgkamp, vil Norge havne i en unik maktposisjon i det europeiske fotballforbundet: Ingen andre nasjoner har avlet fram to medlemmer til det 17 personer store styret.

- Klart det er veldig spennende, sier Hallén til Dagbladet.

Fra før er tidligere generalsekretær i Norges Fotballforbund, Karen Espelund, oppnevnt som kvinnefotballens medlem av UEFAs høyeste organ.

Åtte skal velges I går dro Hallén nok en gang på reise. Denne gang til Slovenia. Fra før har han snakket med en rekke av Europas fotballforbund, og slike reiser vil det bli mange av fram til UEFA-kongressen i mars. Da skal åtte av posisjonene i UEFAs styre - eller eksekutivkomité, som er organets formelle navn - opp til valg.

Det er fortsatt uklart hvem av de nåværende medlemmene som ønsker gjenvalg, og først på fredag går nominasjonsfristen ut. Halléns kandidatur ble endelig spikret da Norges Fotballforbunds styre hadde sitt første møte for året på Ullevaal Stadion forrige uke.

- Tror du at du lykkes?

- Det gjenstår å se, sier Hallén.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer