Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hallén viktigere for Norden enn Norge

Karen Espelund mener det er viktig for Norden at Yngve Hallén får en plass i UEFA-styret.

UEFA STYRETS ENESTE KVINNE: Tidligere generalsekretær i NFF, Karen Espelund, er den eneste kvinnen i UEFA-styret. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet
UEFA STYRETS ENESTE KVINNE: Tidligere generalsekretær i NFF, Karen Espelund, er den eneste kvinnen i UEFA-styret. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet:) Tidligere i dag skrev Dagbladet om Yngve Hallén på frierferd, med ønsket om en plass i UEFA-styret.

Karen Espelund sitter i UEFA-styret som den eneste kvinnelige representanten. Hun ble utpekt til stillingen i 2012.

UEFA-styret kan i utgangspunktet ikke bestå av mer enn én representant fra hvert land, men Espelund ble ikke utpekt til sin stilling som en kvinnelig representant på tradisjonelt vis, derfor åpner det seg en mulighet for Hallén.

Fotballpresidenten vil kunne få en av de åtte ledige plassene i styret for å representere Norges Fotballforbund.

- Det er viktig for hele Norden at Hallén får en plass i styret. Vi trenger norske standarder, sier Espelund.

Gode medspillere Til Dagbladet sier Espelund at UEFA er den viktigste arenaen, og at det er viktig at Norden er representert der.

- I Norden tenker vi likt når det gjelder fotballutvikling, og nordiske representanter oppleves som gode medspillere i UEFA, sier Espelund.

Hun forteller at små og store forbund må representeres, og at de trenger de mindre nasjonenes stemmer.

Åpent Ifølge Espelund har de tidligere nordiske representantene ofte blitt nedstemt. Derfor er det viktig at Norden blir representert.

- Det er vanskelig å spå Halléns sjanser for en plass i styret, men det er ganske åpent siden det er åtte plasser som skal fylles.

Hun vet ikke hvordan resten av fotballverden vil reagere om Norge blir representert med to stykker, og er ikke bekymret for å miste sin egen plass.

- Om det blir et tema blir det i så fall første gang, så jeg vet ikke hvordan det bil bli.

- Lykke til Per Ravn Omdal satt i UEFA-styret fra 1992 til 2009. Han synes det er flott at Hallén vil prøve seg på en styreplass.

- Jeg må jo ønske begge to lykke til nå. Det blir sikkert ikke noe tema om Norge får to representanter, så jeg vil ikke spekulere i det, sier Omdal, og legger til at det vil være positivt for norsk fotball å være representert med to stykker.

EUROPATUR: Yngve Hallén har reist rundt i vinter for å sanke stemmer, i håp om å få en plass i UEFA-styret. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EUROPATUR: Yngve Hallén har reist rundt i vinter for å sanke stemmer, i håp om å få en plass i UEFA-styret. Arkivfoto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer