- Hallo! Det er en norsk motstander

Danske avis før «Slaget om Skandinavia».

TAP = FIASKO: FCK og Ståle Solbakken ankommer Lerkendal i går. Foto: Sveinung Ystad, Dagbladet
TAP = FIASKO: FCK og Ståle Solbakken ankommer Lerkendal i går. Foto: Sveinung Ystad, DagbladetVis mer

||| • Rosenborg - FC København direkte fra klokken 20.45.

(Dagbladet): I kveld barker de sammen. De to største lagene i skandinavia.

Rosenborg mot FC København. Nils Arne Eggen mot Ståle Solbakken.

Det skal spilles om Prestisje, penger, ære og - ikke minst - tittelen som Nordens beste lag.

Danskene har store forventninger til oppgjøret og FC København.

- Det er store forventninger til FC København, ikke bare blant oss i pressen, men blant folk. Det er forventet at de skal til Champions League, sier sportsjournalist i danske BT, Michael Qureshi, til Dagbladet.

FIASKO: Det er ordet Morten Crone Sejersbøl vil bruke om FC København skulle tape for Rosenborg. Foto: Skjermdump BT
FIASKO: Det er ordet Morten Crone Sejersbøl vil bruke om FC København skulle tape for Rosenborg. Foto: Skjermdump BT Vis mer

- Om de taper vil det nok bli ansett som en fiasko ja.

Fiasko Fotballredaktøren i BT, Morten Crone Sejersbøl, skriver i sin blogg at han ikke vil nøle med å bruke ordet fiasko ved et eventuelt tap.

- Jeg vil ikke nøle med å bruke det ordet om FCK skulle ryke for Rosenborg, skriver Sejersbøl.

- Hallo! Det er en norsk motstander. Den beste, javel, men skal ikke dansk fotball være bedre? Og er ikke dansk fotball bedre? Det håper jeg sannelig, skriver Sejersbøl.

Bare så det er nevnt: Norge er fremdeles bedre plassert enn Danmark (og Sverige) på FIFA-rankingen.

På pressekonferansen i går ble Nils Arne Eggen spurt om Ståle Solbakken var norges beste trener. Eggen sa at Solbakken ikke var det ennå, men kunne bli det over tid. Han erklærte seg inhabil til å svare på hvem som var den beste norske treneren.

- Det har vært en stor sak i Danmark i dag, for i danskenes øyne tror vi han er Norges - hvis ikke Nordens - beste trener, mens dere kanskje mener at Drillo eller Eggen er den beste, sier Quereshi.

- Mye på spill for Ståle Etter at Eggen forlot podiet, tråkket Ståle opp noen timer senere. Han uttalte blant annet at han ikke hadde noen særlig sans for Rosenborg.

KLARE FOR KAMP: Nils Arne Eggen og Kris Stadsgaard på gårsdagens pressekonferanse.  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KLARE FOR KAMP: Nils Arne Eggen og Kris Stadsgaard på gårsdagens pressekonferanse. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Det har vært skrevet og sagt mye om det også. Med hans bakgrunn som Lillestrøm-spiller og det at han ikke var spesielt glad i Rosenborg. Å dra til Norge og slå det største laget i Norge, nei, mye står på spill for Ståle i denne kampen. Det er en meget viktig kamp for ham.

Med Nordens største økonomiske muskler, lurer noen på hvor vanskelig det har vært å lede FC København til fire seriegull siden han overtok i 2006. Quereshi mener Solbakken likevel har gjort en meget god jobb med de danske mesterne.

- Ståle har vært utrolig god. FCK hadde ikke vært så gode som de er uten Ståle, men han hadde nok ikke klart det samme med Randers eller Horsens, sier Quereshi.

- Han er unik, har en fantastisk fotballfilosofi og når han sier at laget skal spille slik og slik så gjør de det.

Intern ro Solbakkens innflytelse på troppen har også bidratt til suksess mener Quereshi.

- Han har en god påvirkning på spillerne. Det er intern ro i FCK. Ser du på Brøndby for eksempel, er det slagsmål, byturer og krangling. I FCK ser du ikke slikt.

- Med pressen er han også veldig flink. Han er ikke alltid glad, men i motsetning til mange andre trenere tar han seg tid til å snakke med oss likevel, sier Qureshi som tror FC København vil fremstå litt mer defensive enn det de pleier i kveld.

FRUSTRERT: Zdnek Pospech depper etter at København tapte mot kyprotiske Apoel, og røk ut av Champions League. FC København-spillerne er bestemt på å ikke gjøre samme feil i år. Foto: Scanpix
FRUSTRERT: Zdnek Pospech depper etter at København tapte mot kyprotiske Apoel, og røk ut av Champions League. FC København-spillerne er bestemt på å ikke gjøre samme feil i år. Foto: Scanpix Vis mer

- Det blir garantert mer enn et mål i kampene. Ståle vil nok minimalisere skadene, og København vil nok fremstå litt mer defensivt enn hva de pleier, sier Quereshi.

Han tror København vil gå videre til gruppespillet.

- Jeg tipper 1-1 i Trondheim, og 2-0 eller 2-1 i Parken, sier Quereshi til Dagbladet.

Hvem vinner i kveld?
FC København
Rosenborg
Uavgjort