- Hallo, er det noen som vil spille i VM?

Landslagssjef Marit Breivik mangler et helt lag under en måned før handball-VM. Nå må det nytenkning til for å berge Norges ære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med Gro Hammerseng (korsbånd), Katja Nyberg (skulder), Vigdis Hårsaker (skulder), Gøril Snorroeggen (skulder), Linn-Kristin Riegelhuth (brudd i hånden), Katrine Lunde (øyeskade) og Birgitte Sættem (skulder) på skadelisten mangler landslagssjef Marit Breivik et helt lag under en måned igjen til VM i St. Petersburg.

-  Jeg har vært med nå på 14 mesterskap, men har rett og slett aldri opplevd maken, fastslår Breivik.

I bestefall kan Sættem, Lunde og Snorroeggen melde seg klar til mesterskapet, men Norge vil fortsatt stille rimelig skrapet for bakspillere.

Skuddansvar

-  Vi må rett og slett drive litt nytenkning, og vi skal nok få det til på et vis, sier landslagssjefen optimistisk.

-  Linn Jørum Sulland ble for eksempel i utgangspunktet tatt ut som ving, men spiller jo back på klubblaget. Nå ser det ut som vi også må bruke henne en del der. Og så blir det en del skuddansvar på Marianne Rokne, Kristine Lunde og Kari Mette Johansen, slår landslagssjefen fast.

Nøstvold inn

I går ble det klart at den siste som har måttet kaste inn håndkleet er Linn-Kristin Riegelhuth. En liten beinbit løsnet i hånden til Larvik-spilleren i helgen, i går kveld bel hun operert og mister dermed definitivt VM. De nærmeste fire ukene må Riegelhuth gå med gips, og det vil gå minst seks til syv uker før hånden er stabil.

USIKKERT: Landslagssjef Marit Breivik har mistet en rekke nøkkelspillere før VM, men ser fram til at unge erstattere skal stå fram. Foto: Bjørn Langsem
USIKKERT: Landslagssjef Marit Breivik har mistet en rekke nøkkelspillere før VM, men ser fram til at unge erstattere skal stå fram. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Breivik har derfor kaldt inn den unge Byåsen-spilleren Tonje Nøstvold i troppen.

God erstatter

-  Hun markerte seg sterkt på laget som tok sølv i junior-VM i sommer, og var nært å komme med også i den opprinnelige troppen. Hun vil være en god erstatter for Riegelhuth, mener Breivik.

Opprinnelig var de norske jentene klar medalje-kandidat, nå ser det straks langt mørkere ut.

Kort sikt

-  Det er helt sikkert at det nå er mer usikkert enn normalt, men heldigvis driver vi en lagidrett, og det som er helt sikkert er at vi har mange gode spillere å fylle på med. Nå vil en del unge spillere få en super mulighet til å vise seg frem tidligere enn ventet, sier hun, men legger til:

-  Vi vil få en del svar da på hvor vi ligger an når vi nå skal spille mot det som er antatte medaljekandidater i VM. Så får vi se på hva vi kan gjøre noe med på kort sikt og hva som eventuelt vil ta lenger tid å arbeide med, sier Breivik.Den tidligere landslagsstrategen Tonje Larsen har de siste ukene stadig vært med mer offensivt i Larvik, men sliter fortsatt med dårlige knær. Derfor utelukker hun at det er aktuelt å hjelpe det skadeskutte landslaget.

Aldri klart

-  Det er såvidt jeg tåler en til to kamper i uken, jeg ville aldri klart et helt mesterskap selv om lysten absolutt er der, sier Larsen.

Breivik selv mener også det ville vært for kortsiktig å kalle inn Larvik-spilleren.

-  Vi skal heller bruke mesterskapet for det det er verdt med tanke på å utdanne spillere, samtidig som vi forsøker å få en god plassering. Det kommer mange spennende mesterskap fremover, sier Breivik, før hun legger til:

-  Det tenker jeg i hvert fall akkurat nå. Får sove litt på det også, sier hun og smiler.PS! Gladmeldingen i går var at Gøril Snorroeggen ikke må gjennom operasjon for sin skulderskade. Kanskje hun likevel kan rekke VM. Katrine Lundes øyenskade ser også ut til å bedre seg raskere enn først antatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer