Hallo, har jeg noe å bevise?

Ronaldo uenig i kritikken.

(Dagbladet.no): Selv om Cristiano Ronaldo har sprengt de fleste grenser denne sesongen, er det fortsatt noen som mener han mangler én vesentlig ting for å kunne kalles komplett:

Evnen til å prestere i de virkelig store kampene.

Ronaldo har scoret 37 mål, deriblant mot lag som Arsenal, Liverpool, og han er toppscorer i Champions League.

Likevel er ikke alle overbevist. For hvor var Ronaldo da United ble knust 0-3 mot Milan i Champions League-semifinalen i fjor, eller i FA-cupfinalen mot Chelsea?

Setter laget først

I et intervju på manutd.com svarer Ronaldo på kritikken, for første gang.

- Jeg forsøker å forbedre meg, og denne sesongen har vært enda bedre enn den forrige. Folk sier at jeg må prestere bedre i store kamper. Jeg respekterer den meningen, men jeg føler ikke at jeg trenger å bevise noe til noen. Jeg er fornøyd med framgangen min, og jeg tror denne United-utgaven er den beste jeg har vært en del av. Den er mer stabil og mer moden, sier Ronaldo.

Mye tyder på at 23-åringen vil gjøre reint bord i de fleste kåringer etter endt sesong.

ALVORLIG TALT, FOLKENS: Cristiano Ronaldo har registrert kritikken om at han ikke presterer i de store kampene. Portugiseren respekterer folks mening - men er ikke enig. Foto: AFP
ALVORLIG TALT, FOLKENS: Cristiano Ronaldo har registrert kritikken om at han ikke presterer i de store kampene. Portugiseren respekterer folks mening - men er ikke enig. Foto: AFP Vis mer

I fjor ble Kaka kåret til verdens beste fotballspiller foran Lionel Messi og Ronaldo. På bildene fra utdelingen var det ikke vanskelig å lese skuffelsen i ansiktet til United-spilleren.

Men han insisterer på at personlige utmerkelser ikke kan måle seg med det å vinne titler med laget.

- Det er hyggelig å bli anerkjent, men hvis jeg for eksempel hadde valget mellom å vinne Champions League eller Gullballen, ville jeg valgt Champions League hver gang, sier Ronaldo.

Rangerer Roma-målet høyest

Og kan mistenkes for falsk beskjedenhet på spørsmål om han var stolt da han slo Georges Best scoringsrekord for en kantspiller. Nordiren hadde 32 - Ronaldo har altså 37, og har mange kamper å nå 40-tallet på.

- Jeg ønsker egentlig ikke å slå noens rekord - jeg føler meg slem! Jeg har sett video av George Best, og han var helt fantastisk. Det er en flott rekord å ha, erkjenner han.

Men av alle praktmålene han har scoret i år, hvem verdsetter han høyest?

- Jeg likte headingen min borte mot Roma. Det var veldig tilfredsstillende. Men jeg liker også frisparkene mot Portsmouth, Bolton og Sunderland. Det er vanskelig å velge ett.

Hallo, har jeg noe å bevise?
<B>PÅ TREDJEPLASS:</B> Cristiano Ronaldo kaster et blikk bort mot Kaka under FIFA-gallaen i fjor, der brasilianerer ble kåret til verdens beste spiller. I år er Ronaldo storfavoritt til å vinne.
<B>HAR LEVERT MOT DE STORE:</B> Denne sesongen har Ronaldo scoret mot både Arsenal og Liverpool. Chelsea er det eneste laget han ikke har nettet mot i Premier League.