VISTE GODE TAKTER: Karoline Bjerkeli Grøvdal er klar for OL-finale på 5000 meter. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Sergio Moraes
VISTE GODE TAKTER: Karoline Bjerkeli Grøvdal er klar for OL-finale på 5000 meter. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Sergio MoraesVis mer

Halt amerikaner holdt på å ødelegge totalt for Bjerkeli Grøvdal: Reddet OL-finale

Overbeviste på 5000 meter.

RIO/OSLO (Dagbladet): Karoline Bjerkeli Grøvdal tok seg greit videre til finalen på 5000 meter i Rio de Janeiro, etter en fin fjerdeplass i andre forsøksheat.

Grøvdal holdt seg i en gruppe bak den suverene vinneren Almaz Ayana fra Etiopia, og spurtet inn til avansement til tross for tilløp til dramatikk på nest siste oppløpsside.

Amerikanske Abbey D'Agostino skadet seg tidligere i løpet, og stavret rundt da nordmannens gruppe kom styrtende.

Amerikaneren holdt på å bli til virkelig hinder for Bjerkeli Grøvdal da hun slang en arm opp i ansiktet på den norske kvinnen og løp i veien, men hun klarte å holde seg på beina til tross for uhellet.

- Det var langt fra at jeg kunne gått ned der, og da kunne det vært over, det gjelder å være våken. Jeg er glad jeg ikke var mer sliten enn jeg var, sier hun til TV 2.

Hun er fornøyd med løpet og med at hun er i finalen.

- Målet mitt var å være blant de fem beste, men jeg følte meg sliten med to runder igjen. Jeg vet jeg har en bra avslutning, så det var deilig. Nå står jeg her med lave skuldre og vet jeg ikke kunne gjort noe mer, sier hun.

Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk tiden 15.17,83. Det var de fem beste fra hvert av de to heatene pluss de fem beste tidene som tok seg til finalen.

Laura Whittle fra Storbritannia løp på 15.31,30 i det første heatet, og det var tiden Grøvdal måtte ha slått hvis hun ikke var blitt blant de fem beste.

Finalen på 5000 meter går natt til lørdag.

Dagbladet kommer med mer