Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haltvik = best i verden

Trine Haltvik (35) er kåret til årets kvinnelige håndballspiller i verden i 1998 av bladet World Handball Magazine. Haltvik kan sannynligvis takke sin klubb Byåsen for utmerkelsen, de gikk inn for å kuppe kåringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bladets lesere som stemmer fram vinneren, og Haltvik fikk 4303 poeng, og vant dermed klart foran Tonje Kjærgaard, Danmark (3894) og Ausra Fridrikas, Østerrike (2819).

Med 49 poeng og 9. plass er Kjersti Grini den eneste andre norske på listen over de ti beste. Den listen avsluttes forøvrig med vinneren i 1997, Bækkelagets danske superstjerne Anja Andersen med 36 poeng.

I januar trykket Byåsen opp hele 7000 kort påført navnet til Trine Haltvik, og oppfordret trønderpublikummet til å sende kortene til Sveits. Ut fra resultatet kan det se ut som om mange fulgte den oppfordringen.

I en pressemelding fra Det internasjonale håndballforbundet (IHF) heter det at bladet aldri tidligere har fått inn så mange stemmer under kåringen. For første gang ble e-post benyttet under kåringen, men det kom allikevel aller mest via postbudet.

Daniel Stephan, Tyskland vant blant mennene med 2113 poeng foran Stefan Løvgren, Sverige (1890).

(NTB)