Haltvik refser Hårsaker

Trine Haltvik misliker at Vigdis Hårsaker framstilles som offeret i den betente overgangssaken mellom Byåsen og Larvik.

Haltvik mener at den tidligere lagkameraten seiler under falskt flagg.

Både Trine Haltvik (38) og de mange tenåringsjentene på Byåsen har reagert på framstillingen av Hårsaker-saken. De ble ikke mildere stemt da Vigdis Hårsaker gråt i namsretten i går.

– Kritikken mot Byåsen er urettferdig. Vigdis har gjort mer galt enn Byåsen i denne saken. Hun har hatt en arbeidskontrakt med Byåsen. Når du har det, og vil bort, så gjør du ikke som Vigdis. Da går du til klubben, skværer opp og lager en ny kontrakt, sier Trine Haltvik.

Hun har hevet lønn som håndballspiller i snart 20 år, men aldri slik Hårsaker har gjort det.

– Vigdis er ikke så uskyldig som hun ser ut. Hun skrev under for Larvik i juni, men mottok lønn fra Byåsen både i mai, juni og juli. Slikt gjør du bare ikke, sier Haltvik.

Skole-unnskyldning?

Haltvik mener at Hårsaker bruker studiene i Tønsberg som et skalkeskjul for å slippe unna.

– Skolegangen hun tar i Tønsberg, finnes det tilbud om også i Trondheim. Vigdis burde være real og si at hun har lyst til en annen klubb. Det er det dette handler om, sier Trine.

Byåsen-jentene trodde de nå var ferdig med skuffelsen over Hårsaker.

– Vi har lagt det bak oss, men nå blir det «stakkars Vigdis», nok en gang, mens Byåsen framstilles som de slemme. Det er helt feil, sier Haltvik.

Hun innrømmer riktignok at Byåsen bommet grovt da de glemte å sende inn skjemaet som bestrider overgangen.

–Vi innrømmer at også vi har gjort feil, sier Trine som er hjelpetrener i Byåsen i år.

–Lite lojalt

–Men jeg spiller jo litt også, sier hun. Superveteranen forsøkte å legge opp også før denne sesongen. Men da Vigdis Hårsaker plutselig ble borte, måtte hun på banen igjen.

–Jeg spiller bare forsvar, men lurer meg framover av og til, sier Haltvik. Hun har ikke kunnet forhindre at Byåsen står med to tap i serieåpningen.

–Vi har jo en liten krisesituasjon, og det har også litt med Vigdis å gjøre. Hun skrev under toårskontrakt i fjor, og vi skulle bygge opp et nytt lag rundt henne. Så bare forsvinner hun. Det er lite lojalt, og da får heller vi lojale gjøre så godt vi kan, sier Trine Haltvik.