Haltvik slapp nakenbading

Håndballjentene tapte for Russland.

Norge - Russland 19-23: Trine Haltvik hadde lovet spillerne å bade naken dersom det ble gull i ungdoms-OL. Det slapp den tidligere landslagstrategen med et nødskrik.

De norske håndballjentene tapte nemlig fredagens finale i italienske Lignano. Mesterskapsfavoritt Russland ble for sterk og vant til slutt relativt komfortabelt 23-19.

- Vi er uansett veldig godt fornøyde. På forhånd hadde vi håpet å nå semifinalen. Finalen var ren bonus, sier trener Trine Haltvik til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det sto 10-10 ved pause etter en meget jevnspilt første omgang. I andre omgang sløste de norske jentene med sjansene, mens russerne var langt mer effektive.

- Jentene var nok litt nervøse. Tror vi hadde i alt 15 tekniske feil, der vi regelrett kastet ballen til motstanderen. Det resulterte i en del enkle mål, oppsummerer Haltvik.

Dermed ble det OL-sølvmedalje for de norske jentene i Italia - og treneren unngikk å måtte bade naken. Haltvik hadde lovet spillerne å bade naken i den sentrale fontenen i OL-byen Lignano dersom det ble gull.

- Det var litt fleipete sagt, men det er tydeligvis mange som har bitt seg merke i det løftet, flirer Haltvik, og tilføyer:

- Hadde det blitt seier, skulle jeg gladelig badet. Det hadde ikke vært noe problem!

Bronsemedaljen i ungdoms-OL gikk til Danmark etter seier mot Slovenia 26-23 i bronsefinalen.

(ANB)

SØLV TIL JENTENE: Her er Trine Haltvik med noen av spillerne sine; Karoline Søgaard, Pia Christine Narvesen, Anne Sofie Beitnes Østerud og Karoline Fredriksen.