Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halve divisjonen kan rykke opp

Årets 1. divisjon er jevnere enn noen gang. Halvparten av de 16 lagene har en god mulighet til å rykke opp.

RAUFOSS (Dagbladet): Raufoss-trener Dag Opjordsmoen mener at gårsdagens seriekamp mellom Raufoss og Hønefoss er et meget godt eksempel på det.

- Årets 1. divisjon består av flere jevne og gode lag. Noen av lagene vil spille fotball, mens andre vil spille mer på det fysiske, sa Opjordsmoen. Han legger også til at dårlige baner og mye ujevn dømming har vært med på å prege årets sesong. Raufoss-treneren fikk støtte av Hønefoss-trener Lars Tjernås.

- I år vil det fort bli en sju-åtte lag som vil kjempe om opprykk. I tillegg er det ingen dårlige lag i divisjonen, sier Tjernås.

Mellom beina

Hønefoss kom best i gang i toppkampen på regntunge Raufoss stadion. Laget tok ledelsen ved Christer Ellefsen da Morten Bakke slapp en tilsynelatende enkel ball mellom beina. Raufoss svarte raskt, og Espen Haug utliknet bare fire minutter seinere. Mot slutten av omgangen lurte Mattias Andersson Hønefoss sitt forsvar og Frode Grodås, og sendte hjemmelaget i føringen.

Hurtige Andersson er hentet til Raufoss fra svenske Häcken for å erstatte toppscorer Marino Rahmberg som sliter i IFK Göteborg.

På overtid

Andre omgang ble spillemessig jevn, uten de altfor store sjansene. Men tre minutter på overtid klarte ikke Raufoss å klarere i eget felt, og Gudbrand Ensrud kunne utlikne for Hønefoss. Lars Tjernås var fornøyd.

- Jeg synes vi fortjente uavgjort, og vi viste at det bor en glimrende moral i laget. Vi ventet bevisst lenge med å gamble altfor mye framover mot et så godt lag som Raufoss, avsluttet en fornøyd Hønefoss-trener.

Ikke til Tippeligaen

Tidligere landslagskeeper Frode Grodås hos Hønefoss sier meget bestemt nei da Dagbladet spurte om han vurderte å fortsette om årets sesong skulle ende med opprykk til Tippeligaen.

- Nå har jeg definitivt bestemt meg for å avslutte en lang karriere, sa Grodås. Hønefoss-keeperen har opplevd det meste i sin aktive karriere. Han er blitt FA-cupmester med Chelsea, vunnet over Brasil i VM og fått med seg 50 landskamper.

- Det er på tide å overlate plassen til yngre krefter nå. Det har ingenting å si for min beslutning hvordan det går denne sesongen, sier Grodås.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media