Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halve EM-troppen er «ferskinger»

Gro Hammerseng står for rutinen.

Halve laget som skuffet i fjorårets håndball-VM erstattes med nye fjes i EM. Mest overraskende i dagens uttak var det at rutinerte Else-Marthe Sørlie Lybekk (156 landskamper) ble utelatt fra EM-troppen. Tysklandsproffen har gått skadd lenge og er fortsatt ikke helt skadefri.

- Litt merkelig, dette. Jeg er vant til å være en av de yngste i landslaget, sa landslagskaptein Gro Hammerseng.

Med sine 80 landskamper er Ikast-spilleren nest mest rutinert i Marit Breiviks EM-tropp. Bare Elisabeth Hilmo (135 landskamper) matcher henne. Til sammen har årets EM-tropp spilt 635 landskamper mot de 1095 fjorårets VM-tropp hadde sanket.

- De nye som er kommet inn i troppen er tøffe, friske og uredde. De står ikke med lua i hånden. Suget i magen begynner å kjennes. Jeg gleder meg, sa Hammerseng.

Viborgs Camilla Thorsen er troppens eldste jente med sine 28 år, mens yngst er Byåsens Gøril Snorroeggen på 19. Storesøster Marte Snorroeggen (21) ble det ikke funnet plass til.

Århus-keeper Heidi Halvorsen måtte vike for trioen Terese Pedersen, Kjersti Beck og Katrine Lunde. For øvrig ble Unni Nyhamar Hinkel og Anette Hovind Johansen utelatt på grunn av skader.

Hanne Halén, Silje Aamodt og Linn Jørum Sulland ble heller ikke tatt ut i 16-mannstroppen.

(©NTB)

MYE Å REVANSJERE: Kaptein Gro Hammerseng og Norge tapte kampen om 5. plassen og mistet samtidig OL-billetten under VM i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media