Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halve etappen blåste bort - Hushovd fortsatt i gult

Thor Hushovd vil beholde ledertrøya i Paris-Nice.

Thor Hushovd syklet inn til tredjeplass på 1. etappe av rittet Paris-Nice mandag. Belgieren Gert Steegmans vant. Nordmannen beholdt sammenlagtledelsen.

Etappen på 184,5 kilometer skulle egentlig gått fra Amilly til Nevers, men et stormvarsel førte til at starten gikk i Sancerre i stedet - og etappen ble forkortet.

- Det ble hardt nok selv om etappen ble kortet ned til 91 km. Mye regn og vind sørget for det, og det sprakk også opp i sidevinden, sier Hushovd til Syklingens Verden.

Det var et ufyselig vær i Loiredalen med regn og mye sidevind. Derfor ble hovedfeltet splittet opp i flere småfelt underveis. Hushovd satt hele tiden langt framme og havnet mot slutten i en gruppe på bare 20-30 ryttere.

Steegmans vant den lille bakkespurten i Nevers og var to sekunder foran Jerome Pineau og Hushovd.

- Vi andre ble nok litt overrasket i spurten. Dessuten ble jeg sperret litt inne, men Steegmans var sterk ham, sier Hushovd til NTB.

Nordmannen fortsetter imidlertid i den gule ledertrøya også på tirsdagens etappe, siden han vant søndagens prolog. Hushovd ligger seks sekunder foran Steegmans og 12 sekunder foran nederlenderen Karsten Kroon.

- Jeg er i fin form og skal i hvert fall prøve å forsvare trøya. Forhåpentligvis blir det en ny spurtsjanse i morgen også, sier Hushovd.

PÅ TREDJEPLASS: Thor Hushovd kom på tredjeplass mandag, men beholder ledelsen i sammendraget etter prologseieren. Foto: REUTERS
PÅ TREDJEPLASS: Thor Hushovd kom på tredjeplass mandag, men beholder ledelsen i sammendraget etter prologseieren. Foto: REUTERS Vis mer

Tirsdagens etappe er på 201 kilometer og går fra Nevers til Belleville. Det er tre kategori 3-stigninger og en kategori 2-stigning mot slutten av etappen. De siste 20 kilometerne går nærmest rett utfor.

(NTB)

TØFFE FORHOLD: Etappen ble halvvert på grunn av værforholdene i Frankrike.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media