Halve Norge på benken

Norge har 22 proffer i Premier League. Dagbladet tror bare halvparten får starte når sesongen sparkes i gang lørdag.

- Hvis dette er en trend som fortsetter, er det uheldig. Ingen blir bedre av å sitte på benken, sier landslagssjef Nils Johan Semb.

Nils Johan Semb er ikke spesielt bekymret over englandsproffenes situasjon per dags dato, men hvis situasjonen forblir uforandret utover i sesongen, roper han varsku.

- Det kan være ulike årsaker til at folk sitter på benken. Skader er én ting, naturlige svingninger i prestasjoner en annen. Men hvis spillerne presses ut på benken på grunn av konkurransesituasjonen, er det ikke bra. Langvarig benkesliting for «friske» spillere slår ikke akkurat positivt ut, mener Semb.

- Uansett er det litt vanskelig å si noe konkret om spillernes situasjon før Premier League er skikkelig i gang. De har akkurat vært igjennom en variert oppkjøringsperiode for å legge grunnlaget. En foreløpig evaluering får komme etter at jeg har sett dem i noen kamper, sier Nils Johan Semb. Landslagssjefen lover for øvrig å ta hyppige reiser til fotballøya for å se proffene i aksjon.

- Jeg kommer til å se mye Premier League-kamper. Dessuten er jeg godt dekket på TV-siden, og skal se de kampene der landslagsaktuelle nordmenn er involvert, lover Semb.