Halve RBK følges tett av europeiske storklubber

Kartlegger erstattere.

ETTERTRAKTET: Per Ciljan Skjelbred og Marek Sapara er to av RBK-profilene som kan bli solgt i løpet av sommeren. Klubben kartlegger nå eventuelle erstattere.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
ETTERTRAKTET: Per Ciljan Skjelbred og Marek Sapara er to av RBK-profilene som kan bli solgt i løpet av sommeren. Klubben kartlegger nå eventuelle erstattere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet.no): De er på full fart mot seriegull, men den økonomiske hverdagen har også gjort sitt inntog hos RBK.

Halve laget følges tett av store klubber i Europa, og nå åpner klubben for at flere kan bli solgt i sommer.

Per Ciljan Skjelbred er en av RBK-spillerne som kan være inne i sin siste sesong på Lerkendal.

- Det er interesse for Per fra storklubber i England, Nederland og Tyskland, senest i løpet av den siste uka. Det er for tidlig å si noe om dette vinduet blir travlere enn tidligere, men det kan det godt bli, sier Ciljans rådgiver Andreas Ekker til Adresseavisen.

Interesse for Sapara

Marek Sapara, Alexander Tettey og Vadim Demidov er andre spillere i Rosenborg som kan komme til å forsvinne til større ligaer i løpet av neste sesong.

- Det er absolutt interesse for Marek Sapara ute i Europa, sier slovakens agent Lars Petter Fosdahl.

Mest sannsynlig er dødballspesialisten førstemann ut.


- Situasjonen rundt Marek er særegen. Han har vært her lenge, gjort en kjempejobb og har signalisert at han vil prøve noe nytt, sier Hoftun.


Det skal også være interesse for Anthony Annan, Steffen Iversen og Mikael Lustig.

Krevde 40 mill. for Tettey
Rosenborg har budsjettert med 21 millioner kroner i spillersalg for året, og sportslig leder Erik Hoftun er åpen for at flere spillere kan komme til å forsvinne i økonomisk utfordrende tider - også for klubben på Lerkendal.

- Det gjør at vi selv også kartlegger spillere. I utgangspunktet hadde vi sett for oss et rolig vindu med tanke på kjøp, men blir flere av våre spillere solgt, må vi være forberedt, sier Hoftun.

RBK avviste forrige i uke et bud på 21 millioner kroner fra spanske Almería på Alexander Tettey. Trønderklubben skal ha krevd 40 millioner kroner for å la midtbanespilleren forsvinne til La Liga.


- Vi mener det er altfor mye sett i forhold til kvaliteten og markedet forøvrig, sier sportsdirekør i Almería, Alberto Benito, til TV2-sporten.


IKKE LA LIGA: Alexander Tettey blir  ikke Almería-spiller i denne omgang, men flere klubber skal følge 23-åringen tett.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
IKKE LA LIGA: Alexander Tettey blir ikke Almería-spiller i denne omgang, men flere klubber skal følge 23-åringen tett. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer