Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Halve spillergruppen har ringt og uttrykt seg uforstående

Jørn Andersen om sparkingen.

HADDE SPILLERSTØTTE: Jørn Andersen hevder at han hadde støtte i Mainz' spillergruppe, og beskriver sparkingen som å få en knyttneve i ansiktet. Foto: Erik Berglund / DAGBLADET.
HADDE SPILLERSTØTTE: Jørn Andersen hevder at han hadde støtte i Mainz' spillergruppe, og beskriver sparkingen som å få en knyttneve i ansiktet. Foto: Erik Berglund / DAGBLADET. Vis mer

(Dagbladet.no): Jørn Andersen tok over tyske Mainz i mai 2008, og sikret opprykk til øverste nivå et år etter.

3.august, fem dager før Bundesliga startet, fikk 46-åringen sparken i klubben.

I et større intervju med tyske Bild am Sonntag, som VG har trykket i dagens papiravis, forklarer nordmannen hva som egentlig skjedde da han ble avskjedighet i klubben.

Andersen forklarer at han ventet så mange dager med å uttale seg for å ikke forstyrre spillerne i den siste uken før seriestart mot Leverkusen.

46-åringen beskriver den plutselige avskjedigelsen «som å få en knyttneve i ansiktet.»

- Mandag hadde jeg et møte med ledelsen om kampen vi tapte i cupen. Etter bare et par minutter meddelte presidenten at jeg fikk sparken med umiddelbar virkning. Det var som å få en knyttneve i ansiktet. Deretter diskuterte vi i to timer uten at det medførte noen endring, sier Andersen.

Den tidligere VIF-spissen hevder at han ikke fikk noen begrunnelse for sparkingen, utover at han og klubben ikke lenger passet sammen.

- Hadde spillerstøtte
Andersen stiller seg også uforstående til påstandene om at han ikke lenger kommuniserte i tråd med klubbens krav.

- Av og til oppstår meningsforskjeller. Det er fullt legitimt. Slik er det i alle sammenhenger. Men noe brudd med spillerruppen oppsto aldri. Det har også flere spillere denne uken bekreftet i intervjuer.

- For øvrig har omkring halve spillergruppen ringt meg denne uken og uttrykt seg fullstendig uforstående til de påstander som er kommet frem i media. De stiller seg helt uforstående til klubbens handling, sier Andersen i intervjuet med Bild, ifølge VG.

Fjernet ikke bilder
Flere tyske aviser betegnet situasjonen i Mainz som «helt kaotisk», og har også skrevet at flere spillere skal ha vært kritiske til nordmannen.

Misnøyen skal ha gått mye på Andersens knallharde treningsopplegg, som flere mente var årsaken til den lange skadelisten i klubben.  

Den tidligere Borussia Mönchengladbach-assistenten tilbakeviser også disse påstandene.

Nordmannen nekter også for å ha fjernet spillernes private bilder i garderobeskapene.

- Egentlig er dette ingenting å snakke om, fordi dette ikke er noen sak i det hele tatt. Etter ferien min ba jeg om at klubben rengjorde garderoben da denne fortsatt bar preg av oprykssfesten vi hadde i mai. Som en ansvarilg rengjører gjør, tok vedkommende da og fjernet noen private bilder for å få vasket skikkelig også der bilder fra klistret fast eller hengt opp. Jeg har sagt at de spillerne som ønsker disse bildene kan hente dem hos rengjøringspersonalet.

Bitter
I intervjuet med Bild am Sonntag legger ikke Andersen skjul på at han er litt bitter for etter sparkingen.

Bitterheten til tross, Jørn Andersen ønsker ikke at Mainz skal mislykkes i Bundesliga.

- Nei, tvert om, selv om jeg har en viss bitterhet for det som har skjedd de siste dagene. Men allikevel ønsker jeg min etterfølger Thomas Tuchel og laget alt godt og håper de greier seg godt i 1. Bundesliga. Det har de, spillerne og alle de fantastiske tilhengerne fortjent, sier han, ifølge dagens VG.

I går spilte 46-åringens gamle klubb  2-2 mot Leverkusen.

Tidligere U19-trener Thomas Tüchel ledet Mainz fra benken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling