Halve Stabæk proffaktuelle

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk-trener Anders Linderoth er ikke bare redd for å miste sine beste spillere. Han venter bare på når det skal skje.

- Vi kommer til å miste en eller flere sentrale, temmelig snart. Det er livets realiteter. Også for meg og for Stabæk. Det er bare Rosenborg som slipper å forholde seg til den virkeligheten, beklager Linderoth.

Proffaktuelle i kø

I går tok han en titt på sin første-ellever, og listet opp halvparten som proff-aktuelle hvilken dag som helst:

- Flere klubber har kikket på Tobias (Linderoth) i vår. Tommy Svindal Larsen er Bosman-spiller neste år, noe klubben allerede tenker på. Christian Wilhelmsson er på gang. Inge Andre Olsen er på gang. Martin Andresen kan forsvinne. Ja, du har flere også, bemerker treneren.

Avgjørende uker

Stabæk rykket opp på tredjeplass med seieren over Bodø/Glimt i går. Men hinderne er i ferd med å hope seg opp. I tur skal klubben opp mot Brann (borte), Viking (hjemme), Molde (borte) og Rosenborg (hjemme).

- Taper vi disse kampene, er vi hektet av allerede. Så avgjørende vil den neste måneden være. I verste fall, kan løpet være kjørt for oss allerede før sommeren. Det er vi fullstendig klar over, sier Linderoth.

Hans sønn Tobias er blant Skandinavias aller heiteste spillere om dagen.

- Jeg er mest av alt interessert i å se hvor langt det kan gå med Stabæk. Nå som vi til og med har begynt å vinne middelmådige kamper, kan jo dette bli bra, sier Linderoth junior.

- Og om det ikke går så godt den neste måneden?

- Det er vanskelig å snakke om en framtid jeg ikke vet noe om.

Men Jan Åge Fjørtoft drar ingen steder. Han har slått seg ned i Bærum.