Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halvferdig stadion til Bislett Games

Oslo kommune mangler 78 millioner kroner.

Nye Bislett stadion blir stående halvferdig under sommerens Bislett Games.

Oslo kommune mangler ifølge NRK 78 millioner kroner for å få alt ferdig. Det jobbes iherdig med å gjøre stadionet ferdig til Bislett Games 29. juli. Men selv om arrangementet blir gjennomført, vil stadionet langt fra være komplett.

Kommunen har ikke penger til løpebane og treningsarealer under tribunene. Det finnes heller ikke en krone til en såkalt «Hall of Fame» og til å innrede VIP-arealer.

Taket over hovedtribunen er helt i det blå, selv om kommunen har skrapt sammen penger til tak over Store stå. Og det er ikke satt av midler til å ruste opp Lille Bislett, friarealet utenfor stadionmurene.

- Jeg er veldig opptatt av at Bislett skal stå ferdig så fort som mulig. Vi får jo se hva vi legger inn i budsjettet for 2006 og 2007, sier kulturbyråd Anette Wiig Bryn til NRK.

Arbeiderpartiets gruppeleder Rune Gerhardsen mener pengene må komme på plass snarest.

- Jeg synes det er ganske meningsløst å bygge et stadion som skal vare ut dette århundre, og så ikke bli ferdig. Her venter vi bare på byrådets utspill, så vil vi støtte det, sier han.

Leder i Oslo SV, Hans-Petter Aas, mener Oslos befolkning ble lurt da bystyret vedtok å bygge nytt Bislett stadion uten å sette av nok penger. Han frykter at andre prosjekter må lide hvis Oslo kommune skal bruke 78 millioner kroner ekstra for å fullføre Bislett.

NÅR IKKE MÅLET: Bislett Stadion vil ikke være klar til Bislett Games. Foto: SCANPIX
NÅR IKKE MÅLET: Bislett Stadion vil ikke være klar til Bislett Games. Foto: SCANPIX Vis mer

(©NTB)