Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halvfornøyd Kjus etter femteplass

Bormio (NTB): Lasse Kjus ble beste ikke-østerriker med femteplass i utfor-rennet i Bormio i dag. Umulige Hermann Maier var bestemann og styrket ledelsen i verdenscupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skulle ønske jeg kunne kjørt bedre. Jeg følte at det ikke stemte helt i de vanskeligere partiene, men jeg må først studere videoen for å se hva som kan gjøres bedre til tirsdagens renn. Ellers gikk kjøringen greit, sa Lasse Kjus til NTB.

Østerrikerne dominerte som ventet resultatlisten med sju mann inne blant de ti beste. Dessuten kjørte de sterke løperne Fritz og Josef Strobl ut. Med de to østerrikske løperne i mål ville dominansen vært enda større.

Psykisk

- Det er det psykiske som ikke har stemt helt for meg tidligere, og den østerrikske dominansen er det helt klart noe å gjøre med, sa Kjus, som ønsker seg et par plasser opp i tirsdagens renn.

Hermann Maier har fått et stort overtak på nordmennene i sammendraget i verdenscupen. Østerrikeren har seilt opp som den store sensasjonen, og han har sju plasseringer på seierspallen denne sesongen. Etter utforseieren mandag økte han ledelsen i verdenscupen til Stefan Eberharter til 143 poeng.

Favorittgrener

Men egentlig er det storslalåm og super-G som er Maiers favorittgrener, og det var i utgangspunktet meningen at han skulle stått over utforrennene i Bormio for å konsentrere seg om de kommende rennene i Slovenia og Østerrike over nyttår.

- Da jeg så hvor isete og rask løypa var trodde jeg ikke det var mulig å kapre flere verdenscup-poeng dette året, sa Maier, som gjorde løpet sitt i den første delen av utforløypa. Ned mot mål holdt han på å miste sitt klare forsprang han hadde halvveis, men hundredelene var på østerrikerens side.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!