Halvnaken Furuseth tok farvel

Han kjørte i nesten bar overkropp i sitt siste verdenscuprenn. Etterpå ble Ole Kristian Furuseth hyllet med champagne og båret på gullstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå er det slutt for mannen som på mange måter startet det norske alpineventyret. Veteranen kjørte sitt siste verdenscuprenn i østerrikske Flachau i dag.

Han debuterte i verdenscupen for 16 år siden. Lasse Kjus og Harald Christian Strand Nilsen var ikke seine om å løfte sin 35 år gamle lagkamerat opp på en improvisert gullstol etter rennet.

Furuseth kjørte 2. omgang uten ermer på trikoten, og han stoppet tre ganger underveis for å gi «high five» til trenerne sine. I målområdet ble han møtt av Lasse Kjus, som ga en magnumflaske med champagne til Ole Kristian.

- Jeg er fornøyd jeg nå. Det skal bli fint å få slappet av litt, få avveksling fra reising, trening og konkurranser. Følelsen er god, selv om det er litt vemodig også. Jeg merker jo at jeg har noen venner i dette miljøet, sa Furuseth til NTB etter sitt internasjonale avslutningsløp.

Mer enn en drøm

Furuseth er fornøyd med det han har utrettet i alpinløypa.

- Det kunne alltids ha vært bedre, og jeg skulle gjerne ha hatt med meg et gull fra et internasjonalt mesterskap. Men livet går videre uansett, og jeg kunne ikke ha drømt om noe slikt da jeg var med i min første verdenscupsesong 1986/87. Jeg hadde aldri drømt å få bli med på så mange fine år. For det har vært noen fine år. Det har vært det, oppsummerte 35-åringen.

Furuseth har ikke tenkt å gå direkte inn i latmannslivet.

- Jeg vil holde meg i sånn passe «shape», men planene for framtida er ikke helt klare. Jeg har brukt mye tid på ski, og kommer nok til å være aktiv i en eller annen form i fortsettelsen. Jeg er ikke fremmed for at jeg kommer til å være en del av et alpinmiljø.

- Som trener?

- Er det ikke mye reising i det yrket da? Jeg håper at jeg kan jobbe med ski, kanskje jeg kan gjøre en jobb for yngre løpere, sa Ole Kristian Furuseth.

All ståheien førte til at Ole Kristian Furuseth ble nummer 16 i sitt siste renn, rundt 28 småpene sekunder bak den kroatiske vinneren Ivica Kostelic.

Kjetil André Aamodt ble beste nordmann på 10. plass. Truls Ove Karlsen ble nummer 12 og Lasse Kjus tok 14. plassen. Kostelic vant også slalåmcupen sammenlagt. Der ble Aamodt beste nordmann på 9. plass.

(NTB)

TOK FARVEL: Slik tok Ole Kristian Furuseth farvel i sitt siste verdenscuprenn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer