Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halvnakne sumobrytere i OL-innmarsjen

Nagano (NTB-Reuters): Sumobrytere iført bare det tradisjonelle lendekledet skal bære plakatene med deltakernasjonenes navn under OL-innmarsjen i Nagano 7. februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir en kald fornøyelse for tungvekterne, som etterpå skal delta i en seremoni for å velsigne og rense stadion.

Takanohana, den topprankede bryteren, er nok ekstra glad for at han takket være sin rang skal gå foran Japans tropp - som marsjerer inn sist.

Verre blir det for den andre yokozunaen (stormesteren), amerikanskfødte Akebono. Han skal bære navneskiltet til Hellas, som marsjerer inn aller først. En annen amerikanskfødt bryter, Musashimaru, skal gå foran USAs tropp. De øvrige sumobryterne ble fredag fordelt ved loddtrekning.

De to største sumostjernene i trekningen, Takanonami og Wakanohana, ble plakatbærere for henholdsvis Irland og Israel - land som dermed er sikret en god del oppmerksomhet fra japanske tilskuere, sikkert for første og eneste gang i lekene.

Mer treffende var det at uhøytidelige Mitoizumi, som grunnet sin show- stil har fått tilnavnet «saltbøssa», ble plakatbærer for Jamaica.

- Sumobryterne vil presentere Japansk kultur og livsstil for verden, sa Keita Asari som er ansvarlig for åpningsseremonien.

Den to timer lange åpningsseremonien skal også inneholde en verdensomspennende framføring av «Ode til gleden» fra Beethovens 9. symfoni. Kor i Beijing, New York, Sydney, Berlin og Cape Town skal synge sammen med koret i Nagano via satellittforbindelse. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!