Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halvor (19) om å bli sendt hjem fra hoppuka: - Jeg gikk inn i en form for sjokktilstand

Halvor Egner Granerud var svært skuffet etter hjemsendelsen fra hoppuka.

RETT HJEM:
Halvor Egner Granerud  er plass i Innsbruck, men i morgen må han reise hjem og hoppuka er over for ham.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RETT HJEM: Halvor Egner Granerud er plass i Innsbruck, men i morgen må han reise hjem og hoppuka er over for ham. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Halvor Egner Granerud var svært skuffet da han fredag kveld snakket om hjemsendelsen fra hoppuka.

- Jeg så ikke dette komme. Jeg hadde ikke tenkt tanken engang, sier Granerud til NTB.

Etter nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen fikk Asker-hopperen beskjeden om at han vrakes fra de to siste hoppukerennene. Inn kommer lagkamerat og veteran Tom Hilde.

- Det er kjedelig, men sånn er det på en måte. Det er ikke så mye jeg kan gjøre med det. Jeg er veldig skuffet og var litt overrasket da jeg fikk beskjeden, sier hoppukedebutanten.

- Tom ble i utgangspunktet vraket med gode resultater, det er litt forståelig også, fortsetter 19-åringen.

Måtte holde masken Han satte karrierebeste med 36.-plassen i Garmisch-Partenkirchen fredag. Det var likevel ikke nok til å få være med i de to siste rennene.

- Hvordan taklet du å få beskjeden om hjemreise?

- Jeg vet ikke helt. Jeg sa vel ikke så mye før jeg gikk inn i en form for sjokktilstand. Vi skulle rett inn i bussen. Jeg satt med alle de andre gutta. Da gjorde jeg så godt jeg kunne for å holde stemningen oppe og ikke deppe, for vi har hatt en veldig bra dag med pallplassen til Kenneth Gangnes. Jeg prøvde å tenke minst mulig på meg selv, sier den skuffede hopperen.

Vekker romkameraten - Fikk du lyst til å knekke hoppskiene dine?

- Hvorfor skulle jeg det? I Garmisch hadde jeg halvparten av hoppene mine topp 30. Jeg har ikke hoppet elendig, men helt greit, svarer Granerud.

Han mener det ikke tar lang tid før han er tilbake i verdenscupen.

- I utgangspunktet er det nok ikke så lenge til. Vi får se det an. Det er avhengig av hvordan det går i COC, mener askerbøringen.

Kvelden ble av den tunge sorten.

- Det blir vel helt greit i kveld. Jeg kommer til å bruke tid på å sovne. Jeg bor sammen med Johann Forfang og skal sørge for at han smiler mest mulig.

Men det var et minus:

- Jeg må dessverre vekke ham i morgen, for jeg drar hjem tidlig. Optimalt burde jeg vel sovet i bilen i natt, sier den skuffede Asker-hopperen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media