Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halvor (20) ble sendt hjem fra Hoppuka: - Har irritert meg mye i ettertid

Innrømmer: - Det preget sesongen. 

VAR SKUFFET: Halvor Egner Granerud likte ikke at han ble sendt hjem fra Hoppuka i Tyskland og Østerrike. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VAR SKUFFET: Halvor Egner Granerud likte ikke at han ble sendt hjem fra Hoppuka i Tyskland og Østerrike. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MIDTSTUEN (Dagbladet): Halvor Egner Granerud (20) var på laget til Akershus Skikrets som tok NM-gull i laghopp søndag.

Rennet gikk i Midtstuen i Holmenkollen. Egner Granerud - som er oldebarnet til forfatteren, tegneren og illustratørenThorbjørn Egner - er blant de nye og spennende skihopperne som er på vei opp.

Han håper å kunne markere seg i verdenscupen. Ikke minst vil han at historien som skal skrives denne sesongen blir annerledes fra det som skjedde i den forrige Hoppuka i Tyskland og Østerrike. Da ble han - som debutant - sendt hjem etter to av fire renn.

- Det har irritert meg mye i ettertid, sier 20-åringen til Dagbladet.

Ikke god nok

Trener Alexander Stöckl og teamet rundt mente at Egner Granerud ikke presterte godt nok i de to første rennene. Han kom på 46. plass og 36. plass. Etterpå ble han erstattet av Tom Hilde, noe som førte til at verden raste sammen.

- Jeg gikk inn i en form for sjokktilstand. Jeg så ikke dette komme. Jeg hadde ikke tenkt tanken engang, erklærte han.

Egner Granerud har bygd seg sakte, men sikkert opp. Lørdag ble han nummer tre i NM liten bakke i Midtstuen. Daniel-André Tande vant. Søndag ble han nummer fire, hvis vi legger de isolerte hoppene hans til grunn.

TIL TOPPS: Halvor Egner Granerud (t.v.) var på vinnerlaget i NM i laghopp. Det var også Fredrik Eirinsønn Villumstad, Marius Lindvik og Tom Hilde. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TIL TOPPS: Halvor Egner Granerud (t.v.) var på vinnerlaget i NM i laghopp. Det var også Fredrik Eirinsønn Villumstad, Marius Lindvik og Tom Hilde. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Men han innrømmer at det har vært vanskelig å glemme det som skjedde i Hoppuka:

- Jeg var skuffet. Men sånn er toppidretten. Når jeg fikk det litt mer på avstand, var jeg enig i at resultatene ikke var så bra. Men det var litt kjipt, og jeg sleit med å komme meg på topp igjen. Når jeg fikk satt meg ned og analysert sesongen, ser jeg at det preget meg mer enn det jeg trodde.

Pallplasser

Han kan vise til flere pallplasser i kontinentalcup, som er det nest øverste konkurransenivået for hopperne. Men det er verdenscupen som teller. Og i år er sesongen ekstra spennende: I tillegg til den tradisjonelle Hoppuka, er det ski-VM i Lahti og en norsk hoppuke på slutten av sesongen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener Egner Granerud kan overraske:

- Det er hyggelig at han mener det. Ting har fungert bra i sommer. Jeg har tatt store steg resultatmessig. Jeg håper også at jeg kan overraske, påpeker 20-åringen.

Punkterte lungen

Etter forrige sesong havnet han i overskriftene av årsaker han muligens skulle vært foruten. I et såkalt festhopprenn - med inntak av leskende varer - punkterte han lungen etter en salto.

OLDEFAR: Thorbjørn Egner døde 24. desember 1990. Han ble 78 år.  Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix
OLDEFAR: Thorbjørn Egner døde 24. desember 1990. Han ble 78 år.  Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix Vis mer

Egner Granerud sier:

- Det var uflaks. Enkelt og greit. Jeg angrer ikke på at jeg gjorde det. Jeg hadde planer om å ta en salto. Og jeg hadde planer om ikke å drikke så mye. Det var egentlig akkurat det jeg gjorde. Det gikk bare litt gærent.

På vinnerlaget søndag var også Tom Hilde, Fredrik Eirinsønn Villumstad og Marius Lindvik. Verdenscupen i hopp starter i Finland i slutten av november.

Der vil Egner Granerud helst være med. Rundt en måned seinere har Thorbjørns Egners «Dyrene i Hakkebakkeskogen» premiere som animasjonsfilm.

- Det er kult å ha Egner i navnet sitt, erkjenner Halvor Egner Granerud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!