Sykling:

Halvorsen møter Kristoff til norsk drømmeduell i klassikerne

Norsk lag med unik mulighet i De Panne.

FÅR TESTE SEG MOT STORNAVN: Team Joker Icopal er sensasjonelt nok klare for etapperittet tredagers i De Panne. Det betyr spurtoppgjør mellom Kristoffer Halvorsen (bildet) og Alexander Kristoff. FOTO: Magnus Linnestad, procycling.no
FÅR TESTE SEG MOT STORNAVN: Team Joker Icopal er sensasjonelt nok klare for etapperittet tredagers i De Panne. Det betyr spurtoppgjør mellom Kristoffer Halvorsen (bildet) og Alexander Kristoff. FOTO: Magnus Linnestad, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): I fjor var det Lieuwe Westra som stakk av med sammenlagtseieren under tredagersrittet i De Panne, snaue 13 sekunder foran Alexander Kristoff.

Tony Martin spiste inn 28 av de 50 sekundene han lå bak nordmannen på den avsluttende tempoen, og ble til slutt fjerdemann.

Elleve WorldTour-lag og like mange fra de prokontinentales rekker fikk innpass i 2HC-rittet den gangen.

Derfor er det imponerende at arrangøren denne gangen har ryddet plass til norske Joker Icopal, fra nivå tre i den internasjonale sykkelsporten.

- Det er mange arrangører som har vist interesse for oss etter prestasjoner vi har gjort på dette nivået før, blant annet under Nokere Koerse. Så er det også klart at det åpner noen dører å ha en U23-verdensmester med på laget, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove i Joker Icopal til procycling.no.

Rittet mellom Gent og Flandern

Blant lagene fra det nest øverste nivået som fikk innpass i fjor, var tyske Stölting Service Group.

Under den elleville åpningsetappen, der Kristoff spurtslo Astana-duoen Westra og Aleksei Lutsenko på oppløpet, var danske Mads Pedersen (da fortsatt bare 20 år gammel) blant rytterne som viste seg fram og angrep fra forfølgergruppen på vei over ikoniske Muur van Geraardsbergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer