Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Halvorsen møter Kristoff til norsk drømmeduell i klassikerne

Norsk lag med unik mulighet i De Panne.

FÅR TESTE SEG MOT STORNAVN: Team Joker Icopal er sensasjonelt nok klare for etapperittet tredagers i De Panne. Det betyr spurtoppgjør mellom Kristoffer Halvorsen (bildet) og Alexander Kristoff. FOTO: Magnus Linnestad, procycling.no
FÅR TESTE SEG MOT STORNAVN: Team Joker Icopal er sensasjonelt nok klare for etapperittet tredagers i De Panne. Det betyr spurtoppgjør mellom Kristoffer Halvorsen (bildet) og Alexander Kristoff. FOTO: Magnus Linnestad, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): I fjor var det Lieuwe Westra som stakk av med sammenlagtseieren under tredagersrittet i De Panne, snaue 13 sekunder foran Alexander Kristoff.

Tony Martin spiste inn 28 av de 50 sekundene han lå bak nordmannen på den avsluttende tempoen, og ble til slutt fjerdemann.

Elleve WorldTour-lag og like mange fra de prokontinentales rekker fikk innpass i 2HC-rittet den gangen.

Derfor er det imponerende at arrangøren denne gangen har ryddet plass til norske Joker Icopal, fra nivå tre i den internasjonale sykkelsporten.

- Det er mange arrangører som har vist interesse for oss etter prestasjoner vi har gjort på dette nivået før, blant annet under Nokere Koerse. Så er det også klart at det åpner noen dører å ha en U23-verdensmester med på laget, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove i Joker Icopal til procycling.no.

Rittet mellom Gent og Flandern

Blant lagene fra det nest øverste nivået som fikk innpass i fjor, var tyske Stölting Service Group.

Under den elleville åpningsetappen, der Kristoff spurtslo Astana-duoen Westra og Aleksei Lutsenko på oppløpet, var danske Mads Pedersen (da fortsatt bare 20 år gammel) blant rytterne som viste seg fram og angrep fra forfølgergruppen på vei over ikoniske Muur van Geraardsbergen.

Startlistene under tredagersrittet kan ikke måle seg med verken Gent-Wevelgem eller Flandern rundt, men man møter likevel klassikerryttere som er i toppform.

Både Niki Terpstra og Kristoff er blant rytterne som vender tilbake til rittet år etter år. Marcel Kittel, André Greipel, Elia Viviani, Martin, Luke Rowe og Sascha Modolo er andre som vanligvis tar turen innom.

Halvorsen: - Flere avslutninger passer oss bra

Rittet er omtrent som fluepapir å regne for spurtere, da det stort sett er én til tre massespurter å kjempe om hvert år.

ALLTID INNOM DE PANNE: Alexander Kristoff har vunnet både Milano-Sanremo og Flandern rundt, men også sammenlagtseieren hans fra De Panne i 2015 henger ganske høyt. I dette rittet tok han også sin aller første proffseier i karrieren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
ALLTID INNOM DE PANNE: Alexander Kristoff har vunnet både Milano-Sanremo og Flandern rundt, men også sammenlagtseieren hans fra De Panne i 2015 henger ganske høyt. I dette rittet tok han også sin aller første proffseier i karrieren. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

I tillegg er den avsluttende tempoetappen ikke lenger enn 14 kilometer, noe som gjorde at Kristoff var i stand til å klokke inn 10 sekunder bak Stefan Küng og ytterligere åtte sekunder bak Bradley Wiggins, da han forsvarte sammenlagtledelsen sin under 2015-versjonen.

Stavanger-mannen tok også sin aller første proffseier i De Panne, da han vant etappe 3a i 2012.

Det er allerede avgjort at Kristoffer Halvorsen stiller til start i 2017-utgaven av rittet.

Han skal vi fortsatt ikke nevne i samme åndedrag som verken Kristoff eller Marcel Kittel, men det er klart at mange er spente på å se hva U23-verdensmesteren fra Doha kan få til i dette selskapet.

Sørlendingen kjørte også inn andreplass i Nokere Koerse og vant 1.1-rittet GP Isbergues i fjor. To prestasjoner som nok også var med å få arrangørene i De Panne på kroken.

- Dette blir veldig gøy, sier Halvorsen til procycling.no og fortsetter:

- Jeg tror flere av spurtene der kan passe oss bra. Jeg har stor tro på at vi kan få inn noen gode resultater. Kristoff & Co. er nesten alltid i form, og jeg tror ikke det blir noe annerledes foran denne utgaven, sier 20-åringen om utfordringene som venter.

Posisjonering er nøkkelen

Massespurtene i De Panne foregår i høyt tempo, inneholder gjerne en og annen velt - og er den type spurt der posisjonering er ekstremt viktig.

Det er ikke uvanlig med en sving noen få hundre meter unna mål, og da er det en nødvendighet å sitte helt der framme gjennom den, om man skal karre til seg en plassering på podiet.

Foran den avsluttende tempoetappen innrømmer Halvorsen at han ikke har de helt store forventningene.

- En tempo på rundt 14 kilometer, hvordan passer det deg?

- Dårlig! svarer sørlendingen og smiler.

Gjør endringer på sesongplanen

Med invitasjonen i boks har også Team Joker Icopal valgt å endre litt på rittprogrammet sitt.

I en hektisk periode mot slutten av mars, har laget valgt å si ifra seg plassen under Tour de Normandie.

- Vi kunne ha kjørt der også, men vi kan ikke fjerne oss helt fra utviklingen av de unge rytterne våre. Det er en del landslagsoppdrag i denne perioden (Gent-Wevelgem og Flandern rundt for U23-landslag).

I forkant sykler Joker-laget også denne gangen Nokere Koerse og Handzame Classic.

Nytt av året er det at de har fått innpass i og Tro-Bro Leon i april. I juni skal blant annet klatreren Carl Fredrik Hagen få vise hva han duger til under 2.2-rittet Le Tour de Savoie Mont Blanc i Chamonix-regionen.

Her er den foreløpige sesongplanen til Team Joker Icopal:

Mars:

5: Grand Prix de la Ville de Lillers

8: Grand Prix Wanzele

12: Paris-Troyes

15: Nokere Koerse

17: Handzame Classic

28-30: Driedaagse De Panne-Koksijde

April:

7.-9: Circuit des Ardennes

15: Tour de Finistére

17: Tro-Bro Leon

25.-1. mai: Tour de Bretagne

Mai:

6: Sundvolden Grand Prix

7: Ringerike Grand Prix

17.-21: Tour of Norway

23-28: Tour des Fjords

Juni:

8-11: Ronde de l’Oise

15-18: Le Tour de Savoie Mont Blanc

18: NM, U23 fellesstart

22: NM, Tempo

23: NM, Gateritt

25: NM, fellesstart elite

Juli:

26-30: Tour de Alsace

August:

10-13: Arctic Race of Norway

20: GP Leuven

22: GP Zottegem

23: Druivenkoers Overijse

26: Omloop Mandel Leie Schelde

27: Schaal Sels

Landslag:

Mars:

26: Gent-Wevelgem

April:

8: Ronde Van Vlaanderen U23

15: ZLM Toer

Juni:

1-4: Gran Prix Priessnitz spa

August:

3-6: EM i Herning

19-26: Tour de l´Avenir

September:

17: VM i Bergen, lagtempo

18: VM i Bergen, individuell tempo

22: VM i Bergen, fellesstart U23

24: VM i Bergen, fellesstart herrer elite

Norgescup:

April:

23: Bergen

Mai:

14: Eidsvoll

Juni:

4: Sandnes

Juli:

6.-9: Tour de Hallingdal

29: Sandefjord

September:

10: Ottestad

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!