Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Proffaktuell:

Halvorsen møter Team Sunweb i Belgia

- Et veldig kult lag og slik sett veldig aktuelt.

MØTER SUNWEB: Kristoffer Halvorsen (bildet) pakker her ned sin nye landeveissykkel før samling på Mallorca. Neste måned skal han i sin første samtale med et profflag med tanke på 2018-sesongen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
MØTER SUNWEB: Kristoffer Halvorsen (bildet) pakker her ned sin nye landeveissykkel før samling på Mallorca. Neste måned skal han i sin første samtale med et profflag med tanke på 2018-sesongen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

(procycling.no): Søndag 5. mars sesongåpner Kristoffer Halvorsen under GP Lillers, nord i Frankrike.

Dagen etter reiser han over grensen til Belgia for et treningsopphold i påvente av Grand Prix Wanzele.

Men han skal også snakke med representanter fra et signeringslystent profflag.

- Dagen etter Lillers, skal jeg og Kristoffer i møte med to representanter for Team Sunweb, bekrefter sportsdirektør Gino Van Oudenhove overfor Fædrelandsvennen.

Viste interesse alt i fjor høst

Halvorsen viste seg fram på treningssamling hos Team Sky i desember. På nyåret skal han egentlig gjøre det samme hos Quick Step-Floors, men oppholdet ble avlyst på grunn av en overbelastning av kneet.

Når man er U23-verdensmester vet profflagene uansett hvem du er.

Les også: «Doffen» får trene med Froome og resten av Sky

Team Sunweb, som tidligere het Giant-Alpecin, viste sammen med LottoNL-Jumbo, interesse for nordmannen allerede i fjor høst.

Med møtet i Belgia har laget på sett og vis satt seg i førersetet i jakten på Halvorsens signatur etter 2017-sesongen.

- Det er et veldig kult lag, og slik sett veldig aktuelt. De har vist at de kan utvikle bra ryttere. Det blir kult å se hva de kan tilby, sier Halvorsen til avisen.

Laget har tidligere fostret både Marcel Kittel og John Degenkolb. I dag er klatreren Sindre Lunke en del av stallen, sammen med blant andre danske Søren Kragh Andersen, australske Michael Matthews og nederlenderen Tom Dumoulin.

Får kjenne på nivået i De Panne

Noen nær konklusjon på 20-åringens framtid er ikke ventet.

Utover året får han blant annet muligheten til å vise hva han duger til under tredagersrittet i De Panne.

Der stiller Katusha, Lotto-Soudal, Bora-Hansgrohe, Quick Step-Floors og Orica-Scott til start, for å nevne noen av WorldTour-lagene som har meldt sin ankomst.

- Vi har et ganske avslappet forhold til det. Vi ønsker å høre hva de har å tilby. Etter hvert må vi sortere ut alle som interesserte og vurderer plusser og minuser. Det blir ikke tatt noen avgjørelse rundt hvem Kristoffer skal sykle for ennå, men det er fint å høre hva de tenker om ham, sier Van Oudenhove som også er sørlendingens agent.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media