Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Halvorsen nummer tre på hjemmebane i Kristiansand

Kom for sent da feltets eldste rytter vant.

KUNNE JUBLE: Michael Albasini slo de norske håpene i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KUNNE JUBLE: Michael Albasini slo de norske håpene i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

KRISTIANSAND (procycling.no): Det ble en meget spennende avslutning i Kristiansand på den andre etappen i Tour des Fjords.

Etter flere angrep, ble det et samlet felt.

I spurten var Michael Albasini (Michelton-Scott) best. Han vant for Pim Lightart (Roompot).

Kristoffer Halvorsen ble nummer tre etter å ha kommet veldig fort på slutten. Han var veldig skuffet etter målgang.

- Det er ikke noe å si på spurten, men jeg venter for lenge. Det er ikke bra, sier Kristoffer Halvorsen til TV 2 etter målgang.

Boasson Hagen: - Holdt på å gå i gjerdet

Herman Dahl (Joker Icopal) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) var også med i finalen, men de ble hindret litt av hverandre.

Boasson Hagen ble nummer fire, mens Amund Grøndahl Jansen ble nummer fem. Herman Dahl endte som nummer ni.

- Det var hektisk. Jeg hadde tenkt til å prøve å gå, men det gikk ikke. Amanuel og laget kjørte veldig bra opp den siste bakken, så det var bra. Jeg hadde bra trøkk i spurten, men det ble for sent. Jeg hadde god fart. Jeg og Herman holdt på å gå i bakken.

- Hva skjedde?

- Vi holdt på å gå i gjerdet sammen. Det er sånn det er, når adrenalinet er høyt, forteller Boasson Hagen som går for seier i morgen.

Albasini timet derimot spurten perfekt, og lå godt plassert inn i spurten. Halvorsen hadde hjulet til gårsdagens vinner, Fabio Jakobsen (Quick-Step), men han satt for langt bak da spurten gikk.

Vi fulgte rittet LIVE. Les fyldig referat her.

Aasheim i brudd

Joker Icopals Aksel Fischer Aasheim ble det norske alibiet i dagens tremannsbrudd. Han kom av gårde sammen med Floris Gerts (Roompot) og Michael Gogl (Trek-Segafredo).

Quick-Step var fysne på enda en etappeseier i det norske etapperittet, og satte tidlig frem ryttere for å kontrollere avstanden. Aasheims trio fikk aldri særlig mye mer enn drøye to minutters ledelse.

Jokers 21-åring vant den ene innlagte spurten, og endte som nummer to på den andre. Gogl vant også en spurt, og slapp seg tilbake da de innlagte spurtene var over.

Østerrikeren hadde sannsynligvis sammenlagtambisjoner, og slapp seg ned etter å ha hentet verdifulle bonussekunder.

Samlet inn på rundene

Aasheim og Gerts mistet noe av piffen da Gogl slapp seg ned. Med drøye fire mil igjen til mål, ble duoen kjørt inn av feltet.

Sunweb og Quick-Step førte an i hovedfeltet. Det kom ingen angrep før de var inne i de lokale avsluttende rundene på de tre siste milene, og dermed var feltet samlet da de skulle trå til de tre gangene opp Gimlekollen i Kristiansand.

Carlos Verona (Michelton-Scott) tok bakkespurten opp Gimlekollen, og dermed tok han over bakketrøya fra Henrik Evensen (Joker-Icopal).

Krister Hagen angrep ut på den siste runden. Han ble dessverre hentet i bakken på sisterunden.

Der ble det hardt kjør, og feltet ble sterkt redusert. Det ble dog samlet igjen på kilometerne inn mot mål, og det ble klart for spurt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media