SUVEREN: Nacer Bouhanni var overlegen på oppløpet i Nokere-Koerse. Her fra fjorårets Criterium Dauphine. FOTO: TDWSport
SUVEREN: Nacer Bouhanni var overlegen på oppløpet i Nokere-Koerse. Her fra fjorårets Criterium Dauphine. FOTO: TDWSportVis mer

Halvorsen og Joker veltet ut av seierskampen

Nacer Bouhanni vant Nokere Koerse.

(procycling.no): I fjor var det belgiske endagsrittet Nokere Koerse den første av mange oppturer for Kristoffer Halvorsen. Som regjerende U23-verdensmester, var Joker-Icopal-rytteren onsdag tilbake på de flamske veiene og ute etter å forbedre andreplassen sin fra fjoråret.

Men på de siste kilometerne veltet Joker-toget med Halvorsen bakerst, og sjansen for å forbedre fjorårets prestasjon ble spolert.

På oppløpet var storfavoritt Nacer Bouhanni (Cofidis) overlegen og sikret seg sin første seier for sesongen.

Adam Blythe (Aqua Blue Sport) ble nummer to.

Sent brudd

I den 192 kilometer lange traséen fra Deinze til Nokere tok det lang tid før hovedfeltet lot et brudd stikke. Først etter rundt 70 kjørte kilometer og mangfoldige forsøk, klarte syv ryttere å løsrive seg fra resten av feltet. I den gruppen satt, blant andre, Joker-rytter Ole Forfang. Med seg fikk 21-åringen Gaetan Bille (Vérandas Willems), Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), Hamish Schreurs (Israel Cycling Academy), Kenneth van Rooy (Sport-Vlaandern), Ludwig De Winter (Veranclassic Aqua Protect) og Elmar Reinders (Roompot).

Etter 95 kilometer hadde de syv utbryterne skaffet seg en luke på over to minutter til hovedfeltet. Den skulle etter hvert øke til tre minutter, men større avstand fikk aldri bruddet.

Bak dem lå hovedfeltet samlet helt til rundt 36 kilometer før mål, da en større gruppe støtet fra front. I gruppen var flesteparten av de store lagene representert, så ansvaret for å hente dem inn ble gitt til mindre lag, deriblant Joker-Icopal, som ikke hadde noen ryttere i gruppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men etter fem hektiske kilometer var feltet samlet igjen, og nordmennene kunne puste lettet ut.

Tysk angrep

I underkant av 24 kilometer før mål så det ut til at opprinnelige bruddet hentet inn av hovedfeltet. I stedet støtet Katusha-Alpecin-rytter Nils Pollitt seg opp til bruddet, og tråkket det han hadde for å øke avstanden igjen.

Tyskeren fikk med seg Forfang og De Tier fra det opprinnelige bruddet, i tillegg til Lotto-Soudals Sean De Bie.

Kvartetten klarte imidlertid ikke å skaffe seg den helt store avstanden ned til hovedfeltet. 18 kilometer før mål var feltet samlet igjen.

Fjorårsvinneren veltet

Etter at rytterne hadde syklet opp Nokereberg for nest siste gang, satte flere Joker-ryttere seg i front og tok kontroll på rittet. Langt fremme satt også Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo), som var gitt en lederrolle av sitt nederlandske WorldTour-lag i rittet.

I posisjonskampen med ti kilometer igjen dundret en Bora-Hansgrohe-rytter i bakken, og tok med seg drøyt ti ryttere i fallet. Blant dem var fjorårsvinner Timothy Dupont, som plutselig var ute av seierskampen.

Hvorvidt Justin Jules (Veranclassic Aqua Protect) var en medvirkende årsak til velten kom ikke frem av TV-bildene, men Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) var så irritert på franskmannen at han tok tak i ham og dro han med seg bak i feltet.

Deretter satte Boeckmans seg ved siden av jurybilen for å ta en alvorsprat.

Joker-velt

Med seks kilometer igjen angrep Floris Gerts (BMC) fra front av feltet, men med norske øyne var det som skjedde i feltet vel så dramatisk. Kilometeren senere veltet store deler av Joker-Icopal-laget, deriblant kaptein Kristoffer Halvorsen, og forsvant ut av rittet.

To kilometer før mål var feltet samlet igjen, og det var duket for en massespurt på brosteinen opp Nokereberg.

Der var Nacer Bouhanni (Cofidis) helt suveren. Ingen klarte å henge på bakhjulet til franskmannen, som vant med flere meter. Adam Blythe (Aqua Blue Sport) ble nummer to.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!